Spørgsmål og svar

Allmänna frågor och svar

Generelt

Hvad er crowdlending, og hvad betyder det at Kameo opererer med tilladelse fra Finanstilsynet? Få svar på generelle spørgsmål her.

Frågor och svar om företagslån

For låntagere

Hvem kan låne gennem Kameo, og hvordan fastsættes renten? Find svar på låntagernes ofte stillede spørgsmål her.

Frågor och svar om att investera med crowdfunding

For långivere

Hvordan sætter man penge ind på sin Kameo-konto, og hvordan er de beskyttet? Find svar på investorernes oftest stillede spørgsmål her.

Generelt

Allmänna frågor och svar

Hvad er crowdlending, og hvad betyder det at Kameo opererer med tilladelse fra Finanstilsynet? Få svar på generelle spørgsmål her.

  • Del:

Hvad laver Kameo?

Kameo er en platform for lånebaseret crowdfunding, også kaldet crowdlending. Her kan privatpersoner og organisationer investere i erhvervs- og ejendomslån, mens virksomheder kan få finansieret forretnings- eller ejendomsprojekter.

Vi tager os af administrationen af lånene, opretter de nødvendige juridiske dokumenter og gennemfører risikoanalyser af alle projekter inden de offentliggøres på markedspladsen. Kameo er desuden agent for långiverne.

Hvad indebærer det at Kameo har licens som betalingsvirksomhed fra Finanstilsynet?

Licensen fra det danske Finanstilsyn indebærer en række krav og bestemmelser. Vi har derfor etableret strenge interne rutiner og tætte samarbejder med eksterne rådgivere for at sikre at vi altid lever op til gældende juridiske krav. Kameo følger bl.a. samme rutiner som bankerne når det gælder ID-kontrol, databehandling og anti-hvidvask.

Hvad er crowdlending?

Lånebaseret crowdfunding eller crowdlending er et alternativ til lån i banken. I stedet for at ansøge om et banklån, kan virksomheder låne penge af en gruppe private investorer og/eller andre virksomheder (crowd’en) via en låneagent, fx Kameo.

Låntager opnår finansiering til sit projekt mens investorerne får mulighed for at hæve en højere rente end i banken. Naturligvis forudsat at de er villige til at acceptere den risiko der altid er forbundet med at låne penge ud.

Hvordan beskattes crowdlending?

I Danmark beskattes crowdlending på lige fod med andre låneforhold. Renteindtægter og -udgifter skal opgives til SKAT som hhv. positiv og negativ kapitalindkomst. Hvis du er i tvivl om hvordan dine crowdlending-aktiviteter beskattes, eller hvilke oplysninger der skal med i din selvangivelse, anbefaler vi at du kontakter SKAT.