Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

“Crowdfunding er effektivt, hurtigere og billigere”

Eboot

IT-firmaet Eboot ansøgte om finansiering til lanceringen af ​​et nyt og spændende produkt inden for kunstig intelligens til internettet i sommers. Sidste uge besøgte Kameo Eboots general manager, Paal Kristian, på deres kontor for at tale om lanceringen, udfordringerne og deres oplevelse med crowdfunding.

  • Del:

Af Kameo  I  Publiceret 21.12.2020


Hej Paal! Hvad gør Eboot?

Eboot er en teknologivirksomhed og leverandør til virksomheder og innovatorer, der ønsker at digitalisere fysiske produkter eller udvikle nye digitale tjenester med begivenhedsbaseret realtidsdata. Virksomheden leverer tjenester fra prototype til færdige driftsløsninger, og vi sælger værktøjer, som udviklere bruger når de udvikler helt nye løsninger.

Jeg ejer Eboot sammen med min kone Asveig Marie, vi har begge stor erfaring fra it-branchen og bruges som tekniske konsulenter til større børsnoterede virksomheder inden for bank, finans og forsikring.

Eboot har finansieret udviklingen af ​​Nornirs produkter "Synx" og "Nornir Developer Kit".


Kan du fortælle os lidt om de nye produkter der lanceres?

Lånet fra Kameo gik til lanceringen af ​​softwareproduktet "Synx" og hardwareproduktet "Nornir Developer Kit", som bruges af udviklere til at udvikle intelligente IoT-produkter (Internet of Things). Produkterne er et startsæt til udviklere, der ønsker at teste Synx-operativsystemet.

Synx-teknologi er et værktøj, som udviklere bruger til at skabe mere intelligente tjenester på nettet samt adgangskontrol for almindelige forbrugere til at kontrollere data fra deres smarte objekter. Med Synx-teknologi kan du bruge weblinks til fysiske produkter såsom køleskabe, kaffemaskiner, fjernsyn, smartcykler og andre smarte produkter.

Teknologi kan revolutionere, hvordan IoT kan bruge internettet til at sende og modtage data direkte mellem websider, for eksempel kan dit køleskab fortælle dine Facebook-venner, hvad de skal have til middag. Nornir Developer Kit lanceret er et værktøj, som udviklere kan bruge til at oprette sådanne løsninger. Vi håber at det bliver starten på en spændende rejse for vores kunder!

Læs mere om produkterne her

Nornir Developer Kit

Nornir Developer Kit


Hvordan har dette år påvirket virksomheden?

Vi kvalificerede os til EU-støtte og modtog Seal Of Excellence, men på grund af manglende budget og Covid-19 blev sundhedsprojekter prioriteret. Vi modtog således ikke offentlig økonomisk støtte.
Vi har ikke desto mindre oplevet mere efterspørgsel under pandemien, og vi har flere kunder på ventelisten, som vi kan adressere efter levering. Eboot er således ikke følsom over for nedgang i en industri.


Hvad er den største udfordring i branchen?

Det har været meget vanskeligt at skaffe finansiering fra norske investorer i udviklingsfasen. Langt størstedelen, der tager risici, er venner og familie. Vi har oplevet at det er lettere at få finansiering fra udenlandske investorer, da vi har kvalitetsstemplet Seal of Excellence fra EU.


Er der noget, du er ekstra stolt af?

Jeg er meget stolt af den teknologikonference, vi deltog i Singapore for noget tid siden, hvor vi modtog en masse god feedback. Jeg er også utrolig stolt over, at MIT (Massachusetts Institute of Technology) inviterede os til en konference i Dubai, hvor vi er prækvalificeret til at bruge Synx-teknologi i Dubais nye hoved lufthavn efter at have demonstreret teknologien i flere dage.


Hvordan kom du i kontakt med Kameo, og hvorfor valgte du at ansøge om finansiering gennem os?

I begyndelsen af ​​2020 havde vi ansøgt om finansiering gennem Det Europæiske Innovationsråd og havde modtaget kvalitetsstemplet Seal of Excellence. På grund af pandemien modtog vi imidlertid ikke denne finansiering, fordi pengene skulle gå til virksomheder, der i stedet kunne undersøge virussen. Således var vi nødt til at se efter andre finansieringsmuligheder.

Vi havde tidligere modtaget finansiering og tilbagebetalt lånet fra en anden crowdfunding-spiller og kendte derfor konceptet fra tidligere. Vi sendte en e-mail til både Kameo og den anden virksomhed og valgte at tage finansieringen fra jer, da processen og svartiden var hurtigere.


Hvad er deres erfaring med låneprocessen?

Det har været en effektiv proces fra det tidspunkt vi ansøgte, indtil vi modtog lånet. Vi modtog god vejledning om rammen, og informationen fra Kameo var klar og tydelig hele vejen. Det er også alfa-omegaen, som vi nu kan forholde os til en fast rente, så tingene er forudsigelige.

Der arbejdes meget med en aktieemission, hvis vi skulle skaffe finansiering på andre måder. Når du derefter kan bygge refinansiering med crowdfunding, er den effektiv, hurtigere og billigere.


Hvad er fordelen ved crowdfunding?

Offentlige støtteordninger betales bagud. Selvom der er underskrevet en leveringsaftale med en eller flere af disse ordninger, er det stadig ikke muligt at få refinansiering fra banken. Det er således meget vanskeligt for opstartsvirksomheder og små virksomheder at få nok kapital i en kritisk markedsintroduktionsfase.

Alternativet til crowdfunding vil således være at låne fra private investorer med + 50% rente, og jeg er derfor meget taknemmelig for, at crowdfunding med Kameo er en mulighed, som også giver os meget lavere renter end hos de private långivere, der driver professionel udlån.


Endelig har du tips til andre, der ønsker at bruge crowdfunding?

Lån ikke over evne og lån så du kan betjene lånet, hvis alt skulle gå galt.