Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Forskellige former for crowdfunding

Crowdfunding

Crowdfunding er et nyt fænomen for mange – der findes derudover også en del forskellige former for crowdfunding. Dette skaber ofte forvirring blandt mange mange, derfor fortæller vi i dette indlæg mere om hvilke typer for crowdfunding der eksisterer og hvor Kameo befinder sig. 

  • Del:

Af Kameo


Crowdfunding som fænomen
Crowdfunding er en måde at rejse penge til finansiering af projekter og virksomheder. Metoden gør det muligt for fundraisers at samle penge fra en stor gruppe individer via en online platform.
Crowdfunding bliver ofte brugt af start-up eller scale-up virksomheder, som en alternativ måde at få tilgang til kapital.

Platformene gør det muligt for fundraisers at opkræve penge og platformen modtager til gengæld et gebyr for at facilitere en nem og sikker service. 


Lånebaseret
Kameo tilbyder lånebaseret crowdfunding. Denne type crowdfunding omfatter generelt at en platform faciliterer lån til virksomheder eller projekter – lidt ligesom hvis man gik ned i banken. Investorer eller långivere kan så byde ind på en del af lånet og efterfølgende modtage en fast rente for det udlånte beløb. Renten på disse lån fastsættes normalt på baggrund af en kreditvurdering og tilpasses efter markedet. 


Donationsbaseret
Donationsbaseret crowdfunding udgør udelukkende donationer til den virksomhed, privatperson eller organisation der søger funding. Der er derfor ingen tilbagebetaling, rentebetaling eller andet. Modydelsen kan i modsætning bestå af et takkebrev, magasin eller lignende. 


Aktiebaseret
Aktiebaseret crowdfunding understøtter det koncept at man som investor indskyder et kontant beløb mod at få en ejerandel i virksomheden der søger funding. Dette betyder også at virksomheden skal drives som et aktieselsskab for at kunne lave en aktiebaseret crowdfunding kampagne. 


Rewardbaseret
Rewardbaseret crowdfunding betyder at virksomheden modtager et kontant bidrag til sit projekt mod at skulle levere en modydelse. Din investering i virksomheden vil derfor blive tilbagebetalt med for eksempel det produkt virksomheden producerer. Rewardbaseret crowdfunding er derfor set som en god kampagne hvis man skal lancere et nyt produkt, men er usikker på hvor vidt produktet vil sælge. Opret en gratis konto her