Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Hvordan investerer du... Jonas?

jonas-fastighetsutveckling

Investeringsserien fortsætter! Denne gang snakker vi med Jonas Bergman, kreditanalytiker i Sverige, der ser ejendomme som både en sjov og god investering. Han deler ud af sine bedste og værste investeringer – og giver et par gode råd med på vejen.

  • Del:

Oprindeligt indlæg af Kameo Sverige | Publiceret 5. august 2020


Jonas, er du en god investor?

- Jeg ville gerne være en mere aktiv investor end jeg er. Mine største investeringer har været i min egen bolig. Her købte jeg en grund og byggede et hus. Jeg tror og håber at det er en god investering både på kort og lang sigt.


Hvordan kom du i gang med at investere?

- Jeg begyndte at investere på børsen ganske sent hvis jeg skal sige det selv. Da jeg indså at jeg burde være mere aktiv, begyndte jeg at investere i indeksfonde. Det er selvfølgelig aldrig for sent, og jeg mener alle burde begynde at investere uanset alder.


Hvordan vælger du dine investeringer?

- Jeg har en lang historik inden for ejendomsudvikling og interesserer mig for ejendomme, så jeg vælger næsten udelukkende ejendomsrelaterede investeringer. Det er inden for det felt jeg har mest viden og føler mig mest komfortabel. De bedste investeringer foretages oftest på baggrund af evner og indsigt, og det gælder derfor om at være informeret og forstå hvad man investerer i.


Læs også første artikel i serien med vores svenske CMO, Cecilia.


Jonas - fastighetsinvestering

Her ses en af Jonas’ ejendomsinvesteringer i form af det hus han selv har fået opført og i dag bor i med sin familie.


Hvad er din bedste investering?

- Det bedste jeg har gjort, har været at samarbejde med kompetente mennesker. Fx at jeg har arbejdet med vældig dygtige fagfolk i de ejendomsprojekter jeg selv har stået for. De har hjulpet mig til at foretage gode investeringer.


Hvad er din værste investering?

- De værste handler har absolut været alle de kortsigtede, ”lette penge”-investeringer jeg har foretaget. Det betaler sig næsten aldrig at tænke kortsigtet.


Hvad er dine bedste investeringsråd?

- De råd jeg mener alle bør tage med sig, er:

  • Investér langsigtet.
  • Spred din risiko.
  • Ej din egen bolig.

Læs også anden artikel i serien med vores norske analytiker, Faraz.


Bemærk at alle holdninger og anbefalinger der kommer til udtryk i dette interview, er personlige. Enhver investering er forbundet med risiko, og du bør altid lave din egen vurdering inden du investerer.