Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Kameos første milliard (sådan da)!

Kameo - milliarden

Kameo er ikke længere en lille spiller på markedet. Vi har passeret en milliard svenske kroner i udlånt kapital og planlægger allerede at nå vores anden i 2021. Bag milliarden ligger hårdt arbejde, viden, motivation og evnen til at opbygge stærke relationer med både investorer og låntagere.

  • Del:

Af Kameo  I  Publiceret 27.11.2020


Kameo management

På billedet fra venstre: Fredrik Källgren - daglig leder Sverige, Linn Hoel Ringvoll - daglig leder Norge og Jesper Johansen - daglig leder Danmark


Milliarden er nået - en milepæl, vi i Kameo er meget stolte af, Jesper M. Johansen, Managing director for Kameo Danmark, fortæller om hvad milliarden betyder for Kameo, og hvordan fremtiden forventes at se ud.

- Det er altid spænednde at nå milepæle, og særligt det tempo vi har haft det sidste halvandet år hos Kameo, er ret utroligt Vores fokus på at blive etableret som et reelt alternativ til det traditionelle system og særligt inden for bygge- og projektfinansiering bliver pludselig til virkelighed. 

Det har været meget spændende, sjov og til tider hektisk at kunne være med på denne rejse, hvor vi i Kameo arbejder målrettet på at ændre tankegangen omkring hvor finansiering kan komme fra. 


Hvilke faktorer ligger til grund for Kameos hurtige vækst?

-Overordnet set så tror jeg det er en kombination er flere ting. Kameo er nået et modenhedsniveau hvor vi i højere grad kan skalere forretningsmodelen. Vi er blevet mere kendte, særligt i Sverige og teamet på tværs af alle tre lande er nu sat med stærke profiler der komplementerer hinanden og bidrager til den samlede vækst.

Væksten viser også at vi opfylder et behov i markedet på begge sider af platformen. For låntagere er adgangen til kapital og likviditet kritisk, hvilket har vist sig at være vanskeligt at få fra traditionelle aktører. Samtidigt har vi oplevet en massiv tilgang af nye investor registreringer, der blandt andet har kæmpet med et volatilt aktiemarked og nul rente i banken.


Hvordan tror du at 2021 vil se ud for Kameo?

-2021 bliver et meget spændende år, hvor Kameo endnu en gang vil nå nye højder. Samlet forventer vi at fordoble udlånsvolumen og vi går ind i 2021 med den stærkeste pipeline og bekræftet projekt portefølje i virksomhedens historie.

Vores fokus bliver at etablere os som et reelt alternativ til det traditionelle system og særligt inden for grønt- og bæredygtigt byggeri forventer vi øget aktivitet.

2021 bliver samtidigt et år hvor vi og andre crowdfunding-platforme skal forberede og tilpasse os de nye EU-crowdfunding regler.


Hvordan ser du Kameos rolle i branchen i fremtiden?

-Jeg tror vi vil se Kameo som en integreret del af det finansielle økosystem, både når det kommer til kapitalfremskaffelse og nye investeringsmåder.

Der findes rigtig mange områder hvor vi kan give den brede befolkning adgang til nye investeringsmuligheder. Hvornår og hvor hurtigt vi får nye produkter på hylderne afhænger af den fortsatte positive udvikling vi oplever for tiden.


Hvordan er det at arbejde i en vækstvirksomhed som Kameo?

-Det er på en og samme tid utrolig spændende og nervepirrende at arbejde i en vækstvirksomhed. Tempoet er højt, men belønningen ligeså.

Vi er lykkedes med at opbygge en åben og inkluderende virksomhedskultur i alle tre lande, hvor vi deler både op- og nedture og fejrer dette (virtuelt) næsten på ugentlig basis. 

Med dygtige og engagerede mennesker kan man nå rigtig langt, selvom det til tider kræver rigtig meget at få løst de udfordringer der trods alt er som ung vækstvirksomhed.


Nu, lidt over 9 måneder efter at Corona brød ud, hvordan oplever du at Kameo har været påvirket af pandemien?

-Som for alle andre virksomheder var marts og april hårde. Både projekter og investeringslysten tørrede helt ind, og vi var reelt nødt til at trykke på reset knappen og genbesøge både forventninger og hvordan vi prissatte kapital efter markedsomstændigheder.
I takt med normalisering hen over sommeren har vi oplevet at både låntagere og investorer er vendt tilbage med fornyet tro på vores koncept og model.
Q4 vil blive det bedst kvartal for Kameo Danmark og vi går ind i 2021 med bekræftet projektmasse der er større end både 2019 og 2020 tilsammen.

Det negative del er selvfølgelig at vi ikke får mødt vores kollegaer i Sverige og Norge, og vores normale sociale aktiviteter omkring team-building og strategi foregår virtuelt i stedet. Vi håber dog som alle andre at vi i gang i løbet af 2021 kan møde kollegaer, kunder og investorer mere frit.


Nogle ord fra Kameos koncernchef, Sebastian M. Harung: 

Seb - miljarden

"At vi nu har passeret en milliard er en helt fantastisk følelse! Jeg synes det er et bevis på at konceptet fungerer godt i Skandinavien, og det giver motivation til at fortsætte udviklingen, så vi seriøst kan forbedre finans- og ejendomsmarkedet.

Det er en speciel fornemmelse, fordi det er lykkedes os at komme derhen med en så stærk låneportefølje med minimale kredittab i kombination med, at vi har været med til at finansiere så mange nye hjem og så mange nye job. Og ikke mindst fordi vi har nået en milliard ved at finansiere projekter i alle tre skandinaviske lande.

Nu vil vi låne yderligere en milliard ud, og vi vil aktivt bidrage til at forbedre vores markeder. Vi inkluderer endnu flere projekter, virksomheder og investorer. Kameo vil være en vigtig del af et mere moderne finansmarked! "