Mød Per: investoren bag Kameo Community

Per-erixon

Vores svenske kolleger fik for nyligt en god snak med Per Erixon, Kameo-investor og grundlægger af Facebookgruppen Kameo Community. Her fortæller han hvordan det hele startede, og hvordan han over små to år har været med i 62 lån via Kameo.

  • Del:

Oprindelig artikel af Kameo Sverige | Publiceret 15. maj 2020


Hvordan kom du i gang med Kameo?

”Det var i efteråret 2018 jeg begyndte at investere gennem Kameo – efter jeg havde fået et tip om crowdfunding-konceptet fra en investeringsinteresseret ven. Grunden til at jeg valgte netop Kameo var de månedlige rentebetalinger og muligheden for at udnytte renters rente ved at geninvestere. Jeg kunne også godt lide at man kunne begynde at investere fra 500 kr. I starten var man jo lidt mere usikker på hvordan det ville gå.”


Hvor mange lån har du investeret i i dag?

”I talende stund har jeg 36 aktive lån i min portefølje. Samlet set har jeg investeret i 62 lån. Differencen er tilbagebetalte lån.”


Hvordan beslutter du hvilke lån du vil investere i?

”Min grundlæggende strategi var fra start at investere 10.000 kr. i lån med første prioritet [læs: pantsikkerhed], og 5.000 kr. i lån med anden prioritet. Det har dog udviklet sig til at jeg nu analyserer projekt for projekt i stedet. Som udgangspunkt investerer jeg i alle lån med en årsrente på 9 % eller mere.

– Jeg går ikke efter risikoklassen for lånet. Jeg læser i stedet op på hvilke sikkerheder der stilles for lånet og tager stilling til om jeg tror på projektet.”


Hvordan spreder du din risiko?

”Jeg investerer lige nu mest hos Kameo og holder mig fra børsen. Jeg har derfor forsøgt at sprede min risiko over flere lån. I starten var det svært når lånene kom ud så sjældent, men i dag kommer der regelmæssigt lån ud, så det er enkelt at investere i flere forskellige.”


Har din investeringsstrategi ændret sig som følge af corona-krisen?

”Der er en del i Kameo Community som har sagt at de pauser deres investeringer under corona-krisen, men jeg fortsætter. Jeg foretog tilmed min største investering midt i krisen. Jeg tænker at ejendomme er det der plejer at klare sig igennem kriser som denne.”


Har du investeret i lån som har fået betalingsvanskeligheder? Hvordan gik det?
”Nja, så skulle det være Parla Bygg, en låntager som var med i Fuskbyggarna. Det gik dog ganske fint – I løste det rigtig godt og tog direkte kontakt til virksomheden. Låntager løste lånet, og vi fik alle pengene tilbage, omend uden renter. Ellers har jeg ikke oplevet nogen problemer.”


Hvad kan du bedst lide ved Kameo?

”Lige nu er det bedste at der er et godt flow af nye lån. Det sker sjældent at platformen er tom. Der kommer nye lån hver uge, og vi har til og med joket med i gruppen at der kommer for mange lån – at vi ikke kan nå at investere i dem alle. Derudover selvfølgelig de månedlige rentebetalinger som konstant vokser.”


Du er manden bag Facebookgruppen Kameo Community, hvordan startede den?

”Jeg startede med at læse om Kameo inden jeg investerede i mit første lån, men jeg ville vide mere, så jeg begyndte at lede efter andre med samme interesse for Kameo. Jeg kom i kontakt med 3-4 personer og foreslog at vi startede en Facebookgruppe – i dag er vi 360 medlemmer af gruppen.” 


Hvad er formålet med gruppen?
”Formålet er at informere om nye lån på platformen, det ved jeg mange sætter pris på. Og ellers at vi skal kunne diskutere lånene med hinanden.

– Jeg lægger ganske meget arbejde i gruppen. Jeg deler alle nye lån, når lånet er fuldtegnet, hvis der opstår problemer og når tilbagebetalingen sker. Efter hver måned plejer vi at køre lidt statistik både fra medlemmer og Kameo.”


Hvem kan være med i Kameo Community?

”Det er personer som investerer i Kameo, eller som vil vide mere om Kameo, der er med i gruppen. Vi har ingen regler om hvem der kan deltage – alle er velkomne! Den eneste regel vi har, er at man kun må diskutere sager der har med Kameo at gøre.”