Hvad gør vi

Kameos platform giver ejendomsudviklere og små virksomheder mulighed for at få finansiering direkte fra en gruppe investorer, uden at skulle gå gennem en bank. Ved hjælp af platformen kan både privatpersoner og virksomheder investere i forskellige ejendomsprojekter, som normalt ikke ville være tilgængelige på det åbne marked.

Kameos platform fungerer derfor som et supplement til mere traditionelle finansieringskilder og investeringsmuligheder. Den giver ejendomsudviklere og virksomheder en ny finansieringskilde, samtidig med at den åbner op for alle, der ønsker at investere, uanset størrelsen på deres opsparing.

Finansiering via Kameo

1. Låneansøgning

En ejendomsudvikler eller virksomhed med behov for finansiering udfylder en låneansøgning online. Kameo giver en hurtig tilbagemelding på om de kan godkendes til at låne penge via platformen. Hvis de bliver godkendt, skal de gennem en grundigere analyseproces der er med til at fastsætte rentesatsen og andre vilkår for det endelige lånetilbud.

2. Risikoanalyse

Kameo analyserer låneansøgerens oplysninger, vurderer sikkerhedspakken og indhenter en kreditvurdering fra UC og Bisnode. Dette fører til en samlet risikovurdering som bl.a. afgør renten på lånet.

3. Tegningsperiode

Når ansøgningsprocessen er færdig, og låntager har skrevet under på lånetilbuddet, offentliggøres lånet på platformen. Potentielle långivere kan nu byde på andele i lånet og dermed indgå aftale med låntager. Hvis lånet bliver fuldtegnet, registrerer Kameo sikkerhederne, og lånet udbetales.

4. Tilbagebetaling

Låntager betaler derefter renter månedsvis, eller i overensstemmelse med lånevilkårene. Långiverne modtager dermed løbende afkast der indsættes på deres Kameo-konto hvorfra de enten kan udbetales eller geninvesteres i nye lån. Kameo håndterer alle betalinger mellem låntager og långiver.

Pengestrømme

Kameo Konsept

Når låneauktionen afsluttes, færdiggøres låneaftalen, og lånet udbetales til låntager.

Låntager betaler derefter månedlige renter, afdragene betales iht. låneaftalen. 

Alle betalinger gennemføres på en sikker måde af Kameo og går via en kundekonto i DNB. 

Først når en investor vælger at investere i et ejendomsprojekt eller en virksomhed, bliver kapitalen udsat for risiko.

Kameo har licens som betalingsvirksomhed fra det danske Finanstilsyn og er registreret som låneformidler i Norge og Sverige. Vi håndterer alle transaktioner mellem låntager og investor, inklusive renteudbetalinger.