Gebyrer

Gebyrer for investorer og låntagere

Her får du information om gebyrerne, du bør kende til som investor og låntager.

  • Del:

Investorens gebyrer

Investerer du fra en standard-Kameo-konto i danske kroner, pålægges der ingen gebyrer. Der er kort sagt ingen transaktionsgebyrer, årsafgifter, udbetalingsgebyrer eller andre gebyrer. Den rente, du ser på lånet, er den rente, du får, med månedlige udbetalinger til din Kameo-konto.

For dem der har en konto i svenske kroner

Hvis du investerer fra en Kameo konto i svenske kroner, er der en undtagelse.
Det eneste gebyr, der kan betales, er rentekompensation for renteudgifter til Kameo, hos den bank, vi samarbejder med, for de midler, som långiveren har på Kameo-kontoen. Gebyret er i øjeblikket -0,2%. Gebyret gælder dog kun, hvis du som långiver har placeret mere end SEK 2,5 mio. på din Kameo-konto, og du har ikke udlånt mindst 10% af det investerede beløb i den sidste måned. Hvis begge disse omstændigheder eksisterer, opkræver Kameo din konto med rentekostnaden.

Udbetaling til anden valuta

Ved udbetaling fra en Kameo-konto med udenlandsk valuta, f.eks. svenske kroner, til din registrerede udbetalingskonto (som er i danske kroner), vil der ske en valutaveksling i forbindelse med udbetalingen. For sådanne udbetalinger gælder følgende:

  • Hvis udbetalingsforespørgslen sendes til Kameo før klokken 11.00 på en hverdag, bogføres den almindeligvis på din udbetalingskonto næste hverdag. Forespørgsler, som afgives i weekenden eller på en helligdag, registreres næste hverdag og udføres den følgende hverdag.
  • Estimeret vekselkurs for udbetalingen kan du finde ved at bruge Valutaberegneren hos vores bank, DNB. Eksempel: Ved udbetaling af svenske kroner med udbetaling til en dansk konto skal du altså sælge SEK for at få betalt i DKK og bruge vekslingskursen for overførsel.
  • Bemærk venligst, at den endelige vekselkurs ikke fastsættes, før DNB udfører vekslingen, og den reelle kurs kan derfor afvige noget fra den estimerede kurs.
  • Ved udbetaling til bank i anden valuta opkræver Kameo intet gebyr. Betalingen sker som en normal udlandsoverførsel og følger foreskrifterne fra afsenderbanken (DNB) og din bank.

Overførsel mellem Kameo-konti, som har forskellige valutaer

Du kan også overføre (veksel) beløb direkte mellem to Kameo-konti. Her angiver du i overførselsfunktionen, hvilket beløb du vil have indsat på modtagerkontoen eller udbetalt fra afsenderkontoen. Det beløb, du angiver, er styrende. Overførselsfunktionen udregner automatisk, hvor stort et beløb der trækkes fra afsenderkontoen eller sættes ind på modtagerkontoen, inklusive vekselgebyr og beregnet på den estimerede vekselkurs (se ovenfor). Kameo registrerer vekselforespørgslen, og når DNB udfører vekslingen, fastsættes den reelle vekselkurs. Når overførslen er bogført af DNB, kan du se beløbet, som er trukket, inklusive vekselgebyr i din transaktionsliste for afsenderkontoen. Samtidig finder du det overførte beløb i transaktionslisten for modtagerkontoen. Kameos vekselgebyr trækkes altid af det beløb og den konto, som ikke er styrende.

Håndteringstiden for overførsler er den samme som for udbetaling til en anden valuta.

Overførsel (veksling) mellem to forskellige Kameo-konti er nu gebyrfrit.

Låntagerens gebyrer

Låner du penge gennem Kameo, opkræver vi et gebyr på 2-5% af lånebeløbet, plus moms, for udført kreditvurdering, markedsføring og administration af betalinger. Du betaler kun, når låneauktionen er afsluttet, og afgiften godkendes af dig på forhånd. 

Hvis du ikke betaler renter eller amortisering i tide, debiterer vi morarenten i henhold til den gældende lovgivning. Du kan også risikere at skulle betale inkasso-relaterede udgifter.

Vil du vide mere?

Hvis du har flere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til helpdesk@kameo.dk eller ringe på (+45) 42 36 94 74, så sidder vi klar til at hjælpe!