Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Kameo-bloggen

Tips, informationer, nyheder og erfaringer inden for lånebaseret crowdfunding
Blogg - industrifastighet

Spørgsmål og svar – investeringer på tværs af Skandinavien

Hvordan åbner jeg en svensk eller norsk investeringskonto, og er der forskel på at investere i Danmark, Sverige eller Norge? Find svar på investorernes oftest stillede spørgsmål her.

Undgå unødvendige gebyrer på internationale investeringer

Udnyt Kameos gebyrfri vekselfunktion

Når du investerer på tværs af flere valuta, kan gebyrer på internationale overførsler hurtigt æde en stor del af afkastet. Det vil vi gerne hjælpe dig med at undgå – læs her hvordan!

Passiv inkomst – Kameo

Tips til passiv indkomst

Er du interesseret i at skabe en løbende indkomst ved siden af ​​dit job, eller stoppe helt med at arbejde og leve af passiv indkomst? Læs vores tips til at komme i gang og om forskellige passive indkomstkilder.

stockholm-1824368_1920

Fordele og ulemper ved investering på tværs af valuta

Hos Kameo kan du investere i lån i hele Skandinavien. Det åbner op for spændende muligheder, men hvad skal du egentlig være opmærksom på hvis du investerer i flere lande og valutazoner?

Hvordan beskattes renteindtægter gennem Kameo?

Hvordan beskattes renteindtægter gennem Kameo?

Flere investorer har stillet spørgsmålstegn til hvordan indberetning af Skat fungerer igennem platformen, vi fortæller nærmere her! 

Nytt investerarskydd | Kameo

Ny forstærket investorbeskyttelse træder i kraft

Den 10. november træder en ny lovgivning i kraft, som indebærer en styrket investorbeskyttelse for dig. Beskyttelsen vil medføre nogle ændringer på platformen, som vi forklarer i denne artikel.

Byggelån på Kameo er ofte inddelt i trancher

Ny tranche, samme risiko?

Du har sikkert bemærket at mange lån på Kameos platform er opdelt i flere trancher, men hvorfor egentlig? Og hvad betyder det for dig og din risiko som investor?

ränta på ränta – Kameo

Hvad er "renters rente"?

Renters rente er, når du begynder at få renter af dine renter, hvilket også kaldes for kapitalfremskrivning. Her kan du læse mere om, hvordan det gøres.

Passiv Indkomst

Sådan får du passiv indkomst gennem Kameo

Vi har sandsynligvis alle drømt om at tjene penge mens vi sover. Lad os forklare hvordan man går fra drøm til virkelighed og får løbende indkomst - uden at løfte en finger!

Sebastian Harung, Insight Investment

Kameo henter 700 millioner kroner

Sebastian Harung, Kameos grundlægger, fortæller her mer om hvad samarbejdet indebærer for både Kameo og de investorer der investerer gennem Kameos platform i dag.

Investering for alle

Ejendomsprojekter - Investering for alle!

I dette blogindlæg fortæller vi lidt mere om hvad det vil sige at investering kan være for alle, hvordan Kameo faciliterer lån til ejendomsprojekter og hvad crowdlending egentlig er!

Få ränteinkomster varje månad

Invester i ejendomsprojekter – modtag rente hver måned!

Når du investerer i ejendomslån gennem Kameo, modtager du månedlige renteindtægter på den kapital du investerer. I dag har vores 30.000 investorer modtaget en gennemsnitlig årlig rente på 9,1% * fordelt på 430 lån. Du kan også reinvestere dine renteindtægter for at få den såkaldte rente-på-rente-effekt.

podcast

7 podcasts til sommeren

Savner du noget at lytte til i ferien? Vi har samlet syv skandinaviske podcasts fra de seneste år der sætter fokus på crowdlending og Kameo. Jesper, Linn og Sebastians skarpe pointer bringer dig hele vejen rundt om emnet – og der bliver også plads til et godt grin undervejs!

6 ting du skal overveje før du investerer i Kameos ejendomslån

6 ting du skal overveje før du investerer i Kameos ejendomslån

Når et lån offentliggøres på Kameos platform, deler vi altid oplysninger om virksomheden, selve projektet og sikkerhedspakken bag lånet. Det er dog vigtigt, at du som investor også foretager din egen analyse for at kunne tage en beslutning om investeringen er den rigtige for dig.

Kameos Renter

Spørgsmål og svar: renteniveauet for Kameos ejendomslån

Hvorfor kan et ejendomslån med risikoklasse B have samme rentesats som et med risikoklasse C? Og hvorfor føler mange, at renterne tidligere har været højere end de er nu? Dette er blot nogle få spørgsmål  af de spørgsmål vi ved mange af jer stiller. Vi giver et indblik i processen her! 

Investera smart

Fordele ved månedlig betaling

Mange Kameo-investorer sætter pris på at se pengene tikke ind på kontoen hver måned – det gør afkastet mere håndgribeligt, og faktisk er der flere fordele for dig som investor.

3 tips

3 tips til at komme i gang med investering

23-årige Frederik Askov Storm er bygningskonstruktør, investor og forfatter til bogen ”Den lille guide til Ung Økonomi”. Han drømmer om at opnå økonomisk uafhængighed gennem investering. Ved siden af sit fultidsjob driver han bloggen Ung med penge, hvor han deler ud af sine erfaringer.

Hadar Gafni

Ny forskning giver håb til kvindelige grundlæggere

Der er håb! Den bitre sandhed er at kun 2% af alle investeringer i nystartede virksomheder i Norden går til kvindelige ejere [1] kan ændre sig. I en nyligt offentliggjort forskningsrapport af Hadar Gafni, Dan Marom, Alicia Robb og Orly Sade har forfatterne henvist til, at crowdfunding er en mere demokratiseret form for investering end traditionelle finansieringskilder har haft tendens til at være.

Ilija Batljan | ABGSC | Kameo

Kameos største aktionærer: ABG Sundal Collier og Ilija Batljan Invest

Hvem er Kameos to største aktionærer? I denne artikel fortæller vi mere om virksomhederne ABG Sundal Collier og Ilija Batljan Invest. Vi forklarer også mere om hvad det betyder for Kameo at have disse finansielle giganter bag sig.

Sådan opnår du succes som ejendomsudvikler

Sådan opnår du succes som ejendomsudvikler

Hvordan bliver man en succesrig ejendomsudvikler? Undgår fejl og er bedst forberedt? Vores Senior Advisor Søren fortæller i dette indlæg om udfordringer, tips og råd til at opnå succes med ejendomsprojekter. 

Tips fra ejendomsudviklere

10 tips fra Kameos låntagere – udfordringer og muligheder

Synes du også at ejendomsudvikling er spændende? I årenes løb har vi haft kontakt med hundredvis af ejendomsudviklere og finansieret over 300 ejendomsprojekter, hvor vi har haft den ære at interviewe en række mennesker om hvordan deres ejendoms- og entreprenørrejse har set ud.

Søren

Investering i gæld vs. egenkapital

I dette indlæg zoomer Kameos salgschef, Søren Grube Brandt Dragsdal, ind på hvilke forskelle der blandt andet er mellem ejendomsandele og gældsinvestering.

Kameo - milliarden

Kameos første milliard (sådan da)!

Kameo er ikke længere en lille spiller på markedet. Vi har passeret en milliard svenske kroner i udlånt kapital og planlægger allerede at nå vores anden i 2021. Bag milliarden ligger hårdt arbejde, viden, motivation og evnen til at opbygge stærke relationer med både investorer og låntagere.

Kameo - Historien bag

Kameo – historien bag

20.000 investorer, 29 ansatte og finansiering af over 300 lån i Skandinavien Vi er kommet langt på 6 år, men hvordan startede Kameo-rejsen egentlig? Vi har bedt Sebastian, CEO og co-founder, fortælle historien om hvordan Kameo blev til.

Kameo 2021

Vi ser tilbage– Kameo 2021

"2021 har været Kameos gennembrud, og vi formåede at nå målet om at blive den førende crowdfunding platform for ejendomslån i Skandinavien."

Hvordan investerer du...Linda

Hvordan investerer du… Linda?

Investeringsserien er tilbage! Det er tid for vores marketingprojektleder Linda at fortælle os om hvordan hun investerer. Linda fortæller blandt andet om hvordan det kan føles skræmmende med investeringer i starten, og hvordan hendes investeringsrejse begyndte. 

Faraz risikoklasser

Kameos risikoklasser - et værktøj til investering

Alle lån og projekter på Kameos platform er markeret med en risikoklasse. Men hvor kommer disse risikoklasser fra? Hvad er de baseret på, og hvad er forskellen mellem et A- og et C-lån? Vores norske analytiker Faraz forklarer her!

Crowdfunding

Forskellige former for crowdfunding

Crowdfunding er et nyt fænomen for mange – der findes derudover også en del forskellige former for crowdfunding. Dette skaber ofte forvirring blandt mange mange, derfor fortæller vi i dette indlæg mere om hvilke typer for crowdfunding der eksisterer og hvor Kameo befinder sig. 

Hvordan investerer du… Jacob?

Hvordan investerer du… Jacob?

Nu skal vi se hvordan vores analytiker Jacob i Danmark investerer! Jacob startede med at investere som 18-årig, med både op- og nedture. I dette blogindlæg giver han nogle råd til hvordan man kan få mest ud af sin opsparing.

Vivioo låntagere

Ejendomsselskabet Vivioo finansierer to projekter via Kameo

Ejendomsselskabet Vivioo har for nylig medfinansieret et ejendomsprojekt gennem Kameo og arbejder nu på et andet projekt som Kameos investorer vil finansiere. I alt 24 ejerlejligheder finansieres på Värmdö, som næsten er udsolgt inden byggestart.

Hvordan investerer du...Fredrik?

Hvordan investerer du… Fredrik?

Tiden er inde til at se hvordan vores Managing Director i Sverige investerer! Fredrik købte sin første aktie som 13-årig og har været en aktiv investor lige siden. Her fortæller han hvordan det hele startede – og hvordan hans strategi har udviklet sig i årenes løb.

Sarah Ophelia Møss

Gæsteindlæg: Porteføljeopbygning

Sarah Ophelia Møss står bag Forlaget Penge der bl.a. udgiver bøger om investering. Hun ser crowdlending som et krydderi til investeringsporteføljen og kommer her med gode råd til hvordan netop porteføljen kan bygges op.

Ilija Batljan | Kameo

Kameo henter 50 millioner – Ilija Batljan indtræder som storaktionær

Kameo har gennemført en rettet emission og hentet tæt på 50 mio. kr., den svenske investor Ilija Batljans indtræder som en af virksomhedens største ejere. I samarbejde med Ilja og ABG Sundal Collier, er ambitionen at blive den ledende investeringsplatform for ejendomsprojekter i Skandinavien. 

 

Villa

Finansiering af mindre investeringsejendomme

Investering i fast ejendom kan være en god og lukrativ forretning, men først skal købet finansieres. Vi ser nærmere på den udfordring mange små og mellemstore ejendomsinvestorer støder på – og kommer med et bud på løsningen.

jonas-fastighetsutveckling

Hvordan investerer du... Jonas?

Investeringsserien fortsætter! Denne gang snakker vi med Jonas Bergman, kreditanalytiker i Sverige, der ser ejendomme som både en sjov og god investering. Han deler ud af sine bedste og værste investeringer – og giver et par gode råd med på vejen.

Sebastian Harung

Nytårshilsen fra Kameos grundlægger

Sebastian Harung sender en hilsen til Kameos investorer og giver sit syn på hvordan Kameo - selv på et uroligt marked - fortsat kan levere kvalitetslån til kreditværdige ejendomsselskaber på tværs af Skandinavien.

Lån til grønne og bæredygtige projekter

Kameo satser på bæredygtige lån

Hvis vi skal nå FN’s verdensmål, må alle hjælpe til. Med lanceringen af grønne lån, vil vi hos Kameo gerne motivere bygherrer til at tænke bæredygtigt – og samtidig gøre det nemt for både private og professionelle at investere bæredygtigt.

Nordhavn Coffee Roasters

Mikroristeri fik kapital fra Kameos investorer

I august 2019 optog Nordhavn Coffee Roasters et lån via Kameo til opkøb af kvalitetskaffe fra Honduras. I sidste uge blev lånet fuldt tilbagebetalt. I den anledning har vi spurgt det københavnske risteri hvordan det er gået med både kaffebønnerne og forretningen.

Sebastian Harung

Investeringsgebyret skubbes – Q&A med Kameos CEO

Kameo har valgt at ændre det investeringsgebyr der stod til at træde i kraft 1. december 2022. Derfor skubbes indførelsen af gebyret til slutningen af første kvartal 2023. Dette sker efter dialog med Kameos investorer om gebyrets udformning.

Dragetgruppen kameo

Ejendomsudvikler: sådan supplerer Kameo banken

Vi har taget en snak med grundlæggeren af Dragetgruppen for at høre mere om hans og virksomhedens ejendomseventyr, den aktuelle situation – og ikke mindst hvorfor han ser Kameo som et fornuftigt supplement til banken.

Linn

Hvordan investerer du... Linn?

Vi tager investeringsserien med ind i 2021 og har spurgt Linn, daglig leder i Norge, om hvordan hun investerer! Det er vigtigt for Linn at opsparingen finansierer noget, der er godt på lang sigt og ikke bare giver et godt afkast. Hun afslører også, at hendes bedste investeringer er ikke-finansielle og deler sine bedste investeringsstips med dig her!

Hvordan investerer du... Egill?

Hvordan investerer du... Egill?

I denne udgave af "Hvordan investerer du" fortæller vores danske analytiker Egill om hvor heldigt det kan være netop ikke at investere og deler yderligere ud af sine erfaringer og tips til andre investorer. 

Peter Storm

Investeringsåret 2021 - Hvad har markedet i kortene?

Peter Storm, underviser i aktieanalyse hos Ophelia Invest og stud. BA International Business ved CBS, fortæller i dette indlæg om sine investeringsforventninger til 2021 og om et spændende afsluttet år med flere udfordringer. 

Kameo Danmark

De første to år i Danmark – sådan er det gået!

Kameo Danmark er den nyeste gren af Kameos skandinaviske virksomhed, men der er allerede sket meget siden lanceringen i december 2018. Jesper M. Johansen, Managing Director, fortæller om to intense år – ikke mindst i år – og kommer med sit bud på hvad der venter i 2021.

Eboot

“Crowdfunding er effektivt, hurtigere og billigere”

IT-firmaet Eboot ansøgte om finansiering til lanceringen af ​​et nyt og spændende produkt inden for kunstig intelligens til internettet i sommers. Sidste uge besøgte Kameo Eboots general manager, Paal Kristian, på deres kontor for at tale om lanceringen, udfordringerne og deres oplevelse med crowdfunding.

Uro i markedet

Uro på markederne – hvad nu?

Mange investorer sidder tilbage med spørgsmål i forbindelse med den uro vi ser på markederne i øjeblikket. Vi har samlet svarene på de typiske spørgsmål her.

Pengepugeren - Rasmus Firla-Holme

Gæsteindlæg: Aktier versus crowdlending

Rasmus Firla-Holme er forfatteren bag Den lille guide til Crowdlending. Han kommer her med sit syn på crowdlending som alternativ eller supplement til traditionel aktieinvestering.

Boinnovation - låntagere hos Kameo

Boinnovation valgte Kameo

John og Samuel har en baggrund som ejendomsmæglere. I dag driver de ejendomsselskabet Boinnovation med speciale i udvikling af moderne kælderrum. 16 boliger er det blevet til, og to af projekterne er finansieret gennem Kameo.

Erik Bork

Gæsteindlæg: Undgå panik med diversificering

Erik Bork er underviser, forfatter og driver bl.a.  invested.dk. Han mener at  en diversificeret investeringsportefølje er vigtig i tilfælde af at der skulle komme en ny recession.

Unge investorer

Det betaler sig at starte tidligt

Selvom beløbene er små, kan der være god grund til at begynde at investere allerede som ung – det ser vi nærmere på sammen med Signe Fejerskov fra Unge Aktionærer Fyn og to unge investorer.

Kameo-investor

Mød Mattias: 2½ år med investeringer via Kameo

Svenske Mattias har de seneste 2½ år investeret i lån til ejendomsprojekter via Kameo. Undervejs har han både skiftet strategi og prøvet kræfter med investeringer på tværs af valuta.

Faraz Seyedi - sikkerhedsstillelse hos Kameo

Forstå sikkerhedsstillelsen bag dine lån

Som en grundregel på Kameo vil der altid være enten pant eller kaution bag et lån – og flere lån har en sikkerhedspakke der kombinerer de to. Men hvad dækker de forskellige sikkerheder egentlig over?

PropTech Denmark

Kameo indtræder i PropTech Denmark

Den teknologiske udvikling vil præge ejendomsbranchen i de kommende år. Som stiftende medlem af PropTech Denmark understreger Kameo sin rolle i fremtidens finansiering.

20190712_170457 (1)

“Vi bygger boliger sammen med Kameos långivere”

Iværksætter-duoen Richard Domanski og Andrzej Jus har med hjælp fra Kameos långivere allerede bygget boliger til ti familier i den svenske by Enköping. Nu har de fuld gang i nye byggeplaner – endnu en gang sammen med Kameo.

oslo

Overvejer du at investere i Norge?

Norge har en strengere regulering af crowdfunding-området end resten af Skandinavien, og derfor gælder der en række særlige vilkår for dine Kameo-investeringer i norske kroner (NOK). 

photo-1531816466008-90e3a4b01450

Tag ansvar for din opsparing

Bankernes indlånsrenter er lige nu historisk lave – nogle steder endda negative, så der er god grund til at se sig om efter alternative investeringsmuligheder. Selv med en lille opsparing kan der være mange penge at hente for den langsigtede investor.

Indbetaling af bud

Reservation af bud - sådan gør du!

Vi vil gerne give dig et overblik over hvordan vores budfunktion fungerer. Nedenfor finder du en guide til hvordan du bedst udnytter muligheden for at reservere bud på låneandele i vores projekter.

Investering

Nu kan du investere når det passer dig!

Det skal være nemt at investere hos Kameo – derfor kan du nu indbetale direkte til nye lån uden først at gå via din Kameo-konto. Her kan du læse mere om hvordan du kan bruge den nye funktion.

Hur sätts egentligen räntorna hos Kameo?

Hvordan fastsættes renteniveauet hos Kameo?

Uanset om du vil investere i lån eller selv optage et, er det interessant at forstå hvad der ligger bag de forskellige rentesatser du finder hos Kameo. Nedenfor kan du læse mere om bl.a. vores risikoanalyse der spiller en vigtig rolle for den endelige rente.

Kendt arkitekt bag

Kendt arkitekt bag studieboligprojekt

Arkitekt Bo Benzon søger lige nu finansiering til et bæredygtigt studieboligprojekt ved Gribskov Gymnasium. Her kan du læse mere om projektet og høre hans tanker om midlertidige boliger og fremtidens arkitektur.

Så här fikk Jan 8%

Sådan fik Jan 8% i rente på sin opsparing

En rente på 8-11% fik Jan til at se nærmere på investering i crowdlending. Efter to år er han stadig godt tilfreds med afkastet*.

Takeaways fra Nordic Invest Camp

Takeaways fra Nordic Invest Camp 2019

Havde du ikke mulighed for at deltage i Nordic Invest Camp på The Plant i sidste weekend? Eller var du til stede, men fik ikke alle pointerne med? Der er ingen grund til at gå i panik. Vi har lavet en oversigt over de vigtigste takeaways fra dagen!

Årsränta 10%

En rente på 10 % er ikke risikofri

Kameos co-founder og CEO i Norge, Sebastian Martens Harung, deler sine tanker om crowdlending og peger på tre ting du skal være særligt opmærksom på når du investerer.

Det här behöver du veta för att komma igång med crowdfunding

Det skal du vide for at komme i gang med crowdfunding

Hvordan fungerer crowdfunding, og er det noget for dig? I dette indlæg introducerer vi dig for de tre grundlæggende typer af crowdfunding og giver dig tips til at komme godt i gang!

3 frågor

Tre spørgsmål du bør stille før du begynder at investere

Hvilke investeringer der passer til dig, afhænger af – ja, lige netop dig. Svar på vores tre spørgsmål og bliv klogere på dine opsparings- og investeringsbehov.

Bra blandning i sparandet

Sådan skaber du en god diversitet i opsparingen

Når det gælder din opsparing, er det vigtigt med en god diversitet for ikke at blive alt for sårbar over for forandringer på markedet. Her får du et par tips til hvad du bør tænke over!

Utrymme för sparande i din privatekonomi

Sådan skaber du plads til opsparing i din privatøkonomi

Find motivationen til at spare op, gennemgå løbende aftaler og abonnementer og få dine penge til at arbejde for dig. Her kommer nogle af vores tips til at spare op – og få mest muligt ud af din opsparing!