Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Overvejer du at investere i Norge?

oslo

Norge har en strengere regulering af crowdfunding-området end resten af Skandinavien, og derfor gælder der en række særlige vilkår for dine Kameo-investeringer i norske kroner (NOK). 

  • Del:

Af Kameo Danmark | Opdateret februar 2022


Den nationale lovgivning i Norge betyder at der gælder særlige vilkår for alle konti og investeringer i NOK på Kameos platform. Bemærk at de særlige vilkår udelukkende gælder investeringer i norske kroner, mens det ikke påvirker investeringer i danske og/eller svenske lån.


Ekstern långiveragent

Kameo Norge er registreret som låneformidler og pålagt at være neutral i enhver låneaftale. I modsætning til i Danmark og Sverige, er Kameo derfor ikke længere agent for långiverne i norske låneaftaler – denne rolle ligger i stedet hos Intrum Capital. Intrum håndterer sager om mislighold på vegne af investorerne i norske lån til gengæld for en vis procentdel af de inddrevne midler. Derfor vil det ikke være muligt at få 100% af sin investering tilbage i tilfælde af mislighold.


Maksimalt årligt udlån i NOK

Brugere med investeringer i Norge må i henhold til lokale regler ikke udlåne mere end 1 mio. NOK pr. år fordelt på samtlige tilgængelige platforme. Samtidig kan én enkel långiver højest tegne sig for 20 % af et lån, og långiverens renteindtægter fra crowdlending må ikke overstige 50 % af hans/hendes samlede indtægt. Udlån i DKK/SEK eller anden valuta tæller ikke med i udregningen af disse beløb.