Sammen kan vi skabe et bedre finansmarked

Alle burde have mulighed for at investere i den værdiskabelse, som sker på ejendoms- og virksomhedsmarkedet. Til et højt forventet afkast. Vi har derfor skabt en platform som gør det muligt - en platform for lånebaseret crowdfunding.  

Via Kameo kan privatpersoner og virksomheder investere direkte i lån til ejendomsprojekter og små virksomheder. Ejendomsudviklere og virksomhederne kan samtidig gennemføre flere projekter eller investere i andre ejendele og tiltag, som giver en større vækst. 

Velkommen til Kameo

Idéen om lånebaseret crowdfunding stammer oprindeligt fra Storbritannien og kan forklares som den finansielle gren af deleøkonomien. 

Kameo blev grundlagt tilbage i 2014 og fik i 2016 licens som betalingsvirksomhed fra Finanstilsynet i Danmark. Vi opererer i både Sverige og Norge gennem filialer.

Kameo har kontorer i Stockholm, Oslo og København og ejes af ansatte, bestyrelsen samt en gruppe business angels.

Vi er primært onlinebaseret og gør brug af nye tekniske løsninger for at effektivisere låneprocesserne. Vi håber derfor på at kunne reducere afstanden mellem låntager og långiver og på den måde hjælpe investorer med at få et bedre afkast, samtidig med at flere ejendomsudviklere og småvirksomheder får den finansiering de søger.

Enkelt, fair og fleksibelt - med renter, som passer alle. 

Sebastian Martens Harung, Kameo

"Vi står i døren til finansmarkedet. Og den er åben for dig."

Sebastian Martens Harung, daglig leder og co-founder, Kameo

Team

Sebastian

Sebastian Martens Harung

Daglig leder Norge, co-founder

Sebastian er grundlægger og daglig leder af Kameo Norge. Han har tidligere arbejdet for den norske bank DNB Markets, hvor han primært beskæftigede sig med Corporate Finance. Sebastian har en MSc i Finans fra CBS i København.

Kontakt Sebastian på sebastian@kameo.no

Jesper

Jesper M. Johansen

Managing Director, Danmark

Jesper er daglig leder af Kameo Danmark. Han har tidligere arbejdet for Charlie Tango/KMD, hvor han primært beskæftigede sig med strategi, digitale kundeoplevelser og forretningsudvikling. Jesper har en MSc. i Innovation og Forretningsudvikling fra CBS i København.

Kontakt Jesper på: jesper@kameo.dk

Linn

Linn Hoel Ringvoll

Juridisk direktør

Linn er advokat og Kameos juridiske direktør. Hun har arbejdet som erhvervsjurist hos Kluge i over 10 år, hvor hun har arbejdet med finansiering, selskabsret og tvistbilæggelse. Hun underviser i international privatret ved UiO (Oslo Universitet), hvor hun også er censor. Linn er uddannet fra UiO og Haag Academy of International Law.

Kontakt Linn på linn@kameo.no

Urban

Urban Stärner

Teknisk ansvarlig

Urban har en lang erhvervserfaring inden for fintech. Han begyndte som analytiker hos Pareto, før han var med til at etablere Nordnet som teknisk chef. I 1997 grundlagde han Avanza Bank, hvor han arbejdede som CTO, indtil det blev solgt til HQ. Urban er også bestyrelsesmedlem i Trapets AB, som er en markedsledende leverandør af compliance-tjenester til banker.

Frode

Frode Sørensen

COO

Frode har lang erfaring fra Forsvaret, hvor han har besiddet flere stillinger i Hans Majestet Kongens Garde, blandt andet som chef for Gardemusikken. Han har også erfaring som kontorleder og HR-medarbeider i Utdanningsetaten i Oslo kommune. Udover sin baggrund fra Hærens Befalsskole har Frode en bachelorgrad i datateknologi fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

Kontakt Frode på frode@kameo.no

Haakon

Haakon Gromstad

Analytiker

Haakon kommer oprindeligt fra Arendal, og han er uddannet civiløkonom med en spidskompetence inden for finans ved handelshøjskolen BI. Han har tidligere arbejdet flere år i familievirksomheden Gromstad Auto AS, hvor han har været alt fra rengøringsmedarbejder til sælger.

Kontakt Haakon på haakon@kameo.no

Faraz

Faraz Seyedi

Analytiker

Faraz kommer fra Horten og er uddannet civiløkonom med ekspertise inden for finans ved handelshøjskolen BI. Han har flere års erfaring fra SpareBank1 Forsikring og arbejder derudover frivilligt som gruppeleder inden for Røde Kors' lektiehjælp.

Kontakt Faraz på faraz@kameo.no

Renate

Renate Hansine Haraldsen

Markedskoordinator

Renate kommer fra Manglerud i Oslo. Hun har en bachelorgrad i markedsføringsledelse fra handelshøjskolen BI med speciale inden for projektledelse. Hun er også uddannet som interiørkonsulent og har arbejdet som markedsansvarlig i et mindre firma.

Kontakt Renate på renate@kameo.no

Amalie

Amalie Grue Eriksen

Compliance/Persondataansvarlig

Amalie kommer fra Dalsbygda i Hedmark. Hun studerer ved BI. Studieretningen er økonomi og erhvervsjura på tredje år. Hun har tidligere gennemført førstegangstjenesten i Forsvarets Sanitet og er blandt andet uddannet som personlig træner.

Kontakt Amalie på amalie@kameo.no

Christina

Christina Larsen

Administrationsmedarbejder - Danmark

Christina er fra Århus i Danmark og har en bachelorgrad i Finans fra handelshøjskolen BI. Hun har tidlige arbejdet med mødebooking og kundeservice. Christina var en ivrig rytter og har konkurreret inden for springridning.

Kontakt Christina på christina@kameo.dk

Jacob

Jacob Ohlin

Kreditanalytiker

Jacob har en master i finans fra Niagara University, hvor han også har taget flere fag inden for datateknologi. Han har tidligere erfaring med både kundekontakt og kreditarbejde i bankverden. 

Kontakt Jacob på jacob@kameo.se

Elmer

Elmer Tikkanen

Teknisk support

Elmer har erfaring med virksomhedssupport fra et af Nordens største teleselskaber. Derudover har Elmer de sidste år drevet et selskab inden for musikproduktion. Elmer har en stor teknisk interesse, som præges af et ønske om at finde nye og effektive løsninger. 

Kontakt Elmer på elmer@kameo.se

Filip - Kameo

Filip Hansson

Analytiker

Filip studerer ved Uppsala Universitet, hvor han er i gang med en bachelor i økonomi. Han har erfaring fra kredit- og kundesupport gennem arbejdet i en bank. Filip elsker at rejse, allerhelst til destinationer med masser af natur og eventyr. Han elsker alle former for sport, men fodbold og tennis er favoritterne.

Kontakt Filip på filip@kameo.se

Rasmus

Rasmus Eriksson

Kundesupport

Rasmus studerer på KTH i Stockholm. Han er andenårs-studerende på civil-ingeniørprogrammet inden for industriel økonomi. Han har tidligere studeret ved Villanova University og har erfaring fra salg, kundesupport og logistik. Rasmus spiller også i 3.division i KTH Hockey samt i den svenske Universitetshockeyliga.

Kontakt Rasmus på rasmus@kameo.se

Ola Heldal

Ola Heldal

Rådgiver

Ola har mange års erfaring fra finans- og kreditmarkedet, både som analytiker og som trader. Han har blandt andet arbejdet for Morgan Stanley, Bank of America og sidst for Danske Bank Markets. Før dette arbejdede Ola fire år som elitesoldat i Forsvaret. Ola har en BSc fra Simon Fraser University i Canada og en MSc fra London Business School.

Leif

Leif Gromstad

Forretningsudvikling/rådgiver

Leif er investor og management consultant. Han har en både lang og bred bestyrelses- og ledererfaring inden for bl.a. energi og IT som tidligere Vice President/Group CIO i Vattenfall-koncernen, adm. dir. for Vattenfall Norge, markedschef SkanKraft og salgschef i IBM. Leif er uddannet civiløkonom fra handelshøjskolen BI.

Kontakt Leif på leif@kameo.no

Bestyrelse

Helge Lunde

Helge Lunde

Bestyrelsesmedlem

Helge er seniorkonsulent og partner hos Crux og har tidligere været daglig leder for Signatur og Digi. Han har derudover været senior-børsmægler hos RS Platou, Kaupthing og Orion Sec samt seniorkonsulent hos GK Nordic. Hans kompetenceområder er finans, PR og kommunikation. Uddannelse: Graduate Engineer NTNU, B.ComHIOF.

Svein Jacobsen

Svein S. Jacobsen

Bestyrelsesformand (Norge)

Svein er professionelt bestyrelsesmedlem og har erfaring som bestyrelsesmedlem hos bl.a. Expert, Nordea, Orkla, og Tomra, hvor han også har været administrerende direktør. Hans kompetenceområder er bank og finans. Uddannelse: MBA Business Economics fra NHH.

Bjørn Braaten

Bjørn Braaten

Bestyrelsesmedlem

Bjørn er investor og har tidligere været involveret i flere store selskaber, bl.a. som chef for Statkraft samt ejer og co-founder af Avanza Bank AB, Skankraft og BMH Invest. Kompetenceområderne er finans, risikokapital og fintech. Uddannelse: Technische Universität Berlin; Engineer & B.Com.

Milad Jafei, ledamot i Kameo

Milad Jafaei

Bestyrelsesmedlem

Milad har stiftet og er i dag daglig leder for Västprojekt AB, som er et ejendomsudviklings- og investeringsselskab i Gøteborg. Selskabet har investeret i Svenska Företagslager AB og Ringölager AB samt flere andre ejendomsprojekter. Før Västprojekt blev stiftet, var han involveret i en række forskellige selskaber i ejendomsbranchen.

Anton Johansson

Anton Johansson

Bestyrelsesmedlem

Anton er seniorpartner hos Grebban, grundlægger af Headler, bestyrelsesmedlem i Reco og rådgiver for blandt andet Vattenfall, Fyndiq, Dailybitsof, E-commerce Park of Sweden og Weld. Anton har tidligere været markedschef hos Twingly og daglig leder i Osom som han også grundlagde. Hans kompetenceområder er e-handel, startups og sociale medier.

Warren Campbell, styrelsemedlem i Kameo

Warren Campbell

Bestyrelsesleder (Sverige og Danmark)

Warren er grundlægger og investor. Han grundlagde Vireo Energy og er i dag daglig leder. Han har tidligere været partner hos McKinsey and Co. Hans kompetenceområder er finans og startups. Uddannelse: MBA Melbourne Business School; BSc Engineering, Sydney University.

Vores navn og logo

Kameo logga

Vi mener ikke at banker og andre mellemled skal spille hovedrollen på finansmarkedet. 

Kameo er en nordisk variant af det engelske begreb Cameo role der betyder birolle. Tanken er at Kameo skal spille birollen mens vores investorer og låntagere spiller hovedrollen. 

Vi mener at et velfungerende finansmarked er mere demokratisk når det ikke er mellemleddene der styrer tilgangen, afkastet eller finansieringen. Alle skal kunne være med - og vi vil åbne døren. 

Vores logo er et symbol på netop dette. Det er baseret på det gamle nordiske tegn triquetra som består af tre sammenkoblede dele. De tre dele repræsenterer, som vi ser det, investorer, låntagere (ejendomsudviklere og små virksomheder) og Kameo.  

Vores værdier

Vi tager ansvar

Vi ønsker at tage ansvar fo at vores investorer og vores låntagere får den bedst mulige oplevelse ved at vælge os. Det gør vi ved at opstille fair betingelser for låntager på baggrund af en grundig analyse og ved at sikre vores investorer så godt som muligt gennem krav om sikkerhedsstillelse i hvert lån. Alle medarbejdere hos Kameo tager ansvar for at udføre de respektive opgaver i henhold til både Finanstilsynets krav og kundernes forventninger.


Vi står for åbenhed

Åbenhed er utroligt vigtig for os hos Kameo. Vi har opnået tillid hos vores investorer og låntagere gennem en åben og transparent proces, fra første investering til hvert fuldførte lån. Dette opnås gennem et godt informationsflow både internt i vores organisation og specielt ud til vores kunder. Vi tror på, at åbenhed og indblik vil øge tilliden til Kameo og bidrage til et bedre samarbejde mellem alle parter, og vi vil derfor fokusere på dette i vores videre arbejde.


Vi er ydmyge

Vi er agent for vores investorers penge, og det ansvar tager vi ikke let på. Vi skal være ydmyge over for de kunder som har vist os tillid ved at låne eller investere gennem os. Det gør vi ved at tage alle henvendelser, små som store, alvorligt. Vi udviser ydmyghed gennem en høflig, personlig og imødekommende kundeservice, og vi arbejder altid på at skabe gode løsninger for vores kunder og samarbejdspartnere.


Vi er inkluderende

Hele vores forretningsidé bygger på tanken om at åbne finansmarkedet for flere og derigennem åbne op for flere muligheder for vores låntagere. Vi er inkluderende og imødekommende over for alle vores kunder og samarbejdspartnere, og vi fokuserer også på at skabe et inkluderende arbejdsmiljø for vores medarbejdere.

Samarbejdspartnere

  • Nordic Trustee
  • FCG logo
  • BankID
  • Nordea
  • UC
  • Bisnode
  • DNB
  • Setterwalls
  • Delphi
  • Trapets