Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Kameo henter 700 millioner kroner

Sebastian Harung, Insight Investment

Sebastian Harung, Kameos grundlægger, fortæller her mer om hvad samarbejdet indebærer for både Kameo og de investorer der investerer gennem Kameos platform i dag.

  • Del:


Kameo har etableres sig som Skandinaviens ledende låneplatform for små og mellemstore ejendomsudviklere siden starten af 2016. I 2022 udlånte Kameo et rekordbeløb på 1,3 milliarder SEK via platformen, til ejendomsprojekter i Sverige, Norge og Danmark. Efterspørgslen fra ejendomsbranchen er øget markant de seneste år og for at kunne møde den store efterspørgsel styrker Kameo sin finansieringskilde med 700 milllioner SEK. Kapitalen kommer fra midler der forvaltes af Insight Investments på vegne af institutionelle investorer.


Aftalen mellem Kameo og Insight investment gavner ikke blot Kameo som virksomhed, men kommer også med flere fordele for Kameos investorer. Med kapital fra Insight kan Kameo nu imødekomme den store efterspørgsel efter ejendomsfinansiering i Skandinavien, og derfor takke ja til flere og større kreditværdige ejendomsvirksomheder der ønsker lån til ejendomsprojekter. Sebastian Harung, Kameos grundlægger, fortæller her mer om hvad samarbejdet indebærer for både Kameo og de investorer der investerer gennem Kameos platform i dag.


Sebastian Harung Insight

 
Med den nye finansiering på plads sigter vi efter at vinde markedsandele fra de traditionelle långivere som banker, og på den måde fremme byggeriet af energioptimerede hjem i Sverige. Med institutionel kapital kan vi også øge antallet af lån på platformen og på den måde skabe et endnu bedre produkt for vores investorer”, siger Sebastian Harung, grundlægger af Kameo. 


Hvem er Insight Investment? 

– Insight Investment er en af verdens største og mest etablerede kapitalforvaltere med hovedkontor i London. De forvaltede per december 2022 omkring 737 millarder euro, og Insights kunder er primært pensionsfonde og kommuner. Insight har tidligere invisteret ind i det svenske marked, ved at gå ind som hovedinvestor med finansiering i den svenske låneplatform Lendify, der nu er opkøbt af danske Lunar Bank.


Hvad indebærer aftalen med Insight for Kameo? 

– Det kan på mange måder anses som et kvalitetsstempel, at en af verdens største og mest etablerede kapitalforvaltere investerer i lån på Kameos platform. Det er et naturligt skridt i Kameos fremadrettede udvikling at kunne tilbyde institutionelle investorer mulighed for at investere i lån gennem os. Gennem samarbejdet med Insight, kan kameo øge volumen og antallet af lån på platformen, hvilket kan være med til at skabe en større risikospredning og et bedre produkt til Kameos øvrige investorerer, både eksisterende og nye.


Betyder samarbejdet med Insight at Kameo skifter retning? 

– Siden begyndelsen i 2016 har investorerne været kernen i Kameos vision og vil fortsætte med at være det i fremtiden. Kameos vision er at give mindre investorer muligheden for at investere i sikkerhedsstillede lån til små og mellemstore selsskaber, noget der tidligere har været forbeholdt de kapitalstærke, større investorer. Kameos største ejer, ABG Sundal Collier, valgte at investere i Kameo, fordi de så et behov i markedet for at kunne tilbyde disse aktiver til den bredere offentlighed. 


Hvorfor er størrelsen af lånene på platformen blevet mindre?

– I november 2023 træder en ny crowdfunding forordning fra EU i kraft, der har til formål at øge investorbeskyttelsen for ikke-profesionelle investorer på tværs af forskellige platforme indenfor EU. Et af kravene for forordningen er blandt andet at lånet størrelse ikke må overstige 5 millioner euro.  
For fortsat at kunne tilbyde virksomheder finansieringsløsninger der oversige de 5 millioner euro, er Kameo nødt til at kunne tilbyde finansiering der strækkersig udover den nuværende platformsfinansiering. Her er samarbejdet med større institutioner en løsning på et sådant problem.
 
Vigtigt at bemærke er, at de lån, der finansieres af Insight eller andre institutioner, gennemgår den samme omhyggelige kreditvurderingsproces som de lån, der er offentliggjort på vores platform. Deres investeringsbeslutninger er også baseret på de samme låneoplysninger som vores investorer får adgang til på platformen