Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Hvordan investerer du… Jacob?

Hvordan investerer du… Jacob?

Nu skal vi se hvordan vores analytiker Jacob i Danmark investerer! Jacob startede med at investere som 18-årig, med både op- og nedture. I dette blogindlæg giver han nogle råd til hvordan man kan få mest ud af sin opsparing.

  • Del:

Af Kameo Danmark | Publiceret 7. september 2020


Jacob, er du en god investor?

– Jeg mener der er forskel på at være en god investor og en dygtig investor… At være en god investor betyder for mig at matche sin risikoprofil, hvorimod en dygtig investor regelmæssigt slår markedsudviklingen. Personligt prøver jeg at være en god investor ved at holde mig indenfor min risikoprofil og skabe et afkast på niveau med markedet.


Hvordan kom du i gang med at investere?

– Jeg kom i gang med at investere som 18-årig da det gik op for mig at min opsparing stod til 0% i indlånsrente i banken. Derved tabte jeg reelt penge på inflationsniveauet. Det fik mig til at købe garantbeviser i min bank til et årligt afkast på 4,25 %.

– Efter et års tid begyndte jeg mere og mere at se hen mod aktieinvestering hvor den mulige risk/reward var højere end min tidligere investering. Jeg så en mulighed for at min opsparing kunne investeres med god spredning gennem diverse ETF’er og enkelte selvvalgte aktier for at følge markedsudviklingen bedst muligt, og i dag har jeg cirka 85 % af min opsparing investeret.


Hvad er din bedste investering?

– Jeg købte aktier i Norwegian Air Shuttle til kurs 1 NOK ved deres aktieemission i maj i år. Jeg så muligheden for at få en hurtig gevinst med tanke på at den teoretiske kurs var et stykke over 1 NOK. Efter 2 dage solgte jeg dem alle til kurs 2,80 NOK – det gav mig et afkast på 180 %.


Hvad er din værste investering?

– Jeg deltog i Astralis Group’s IPO i december hvor jeg købte til kurs 8,95 DKK. Virksomheden så spændende ud og var placeret i et kraftigt voksende marked, men kursen faldt efter få dage med 50 %, og jeg endte med at sælge i april til kurs 4,60 DKK.


Hvad vil du gerne blive bedre til?

– I fremtiden vil jeg gerne have en bedre forståelse for avanceret teknisk analyse. Jo dygtigere jeg bliver til at forstå de forskellige dele af mine investeringer, jo højere forventer jeg mit afkast vil blive i fremtiden. 


Hvad er dine bedste investeringsråd?

– Spredning! Gerne med størstedelen af din portefølje i ETF’er.

– Med god spredning over markeder og sektorer bliver sårbarheden mod kursfald mindsket. Samtidig viser undersøgelser at den gennemsnitlige professionelle fond-manager ikke kan slå den generelle markedsudvikling. Derfor mener jeg at det bedste man kan gøre med sin portefølje, er at følge den generelle markedsudvikling bedst muligt.

– Jeg mener dog også der skal være plads til ”stock picking” som jeg synes er det mest spændende ved aktieinvestering. Noget af det interessante ved investering er at vælge hvilken virksomhed man vil investere i – også selvom afkastet som regel er mindre end ved ”bare” at følge markedsudviklingen.


Bemærk at alle holdninger og anbefalinger der kommer til udtryk i dette interview, er personlige. Enhver investering er forbundet med risiko, og du bør altid lave din egen vurdering inden du investerer.