Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Takeaways fra Nordic Invest Camp 2019

Takeaways fra Nordic Invest Camp

Havde du ikke mulighed for at deltage i Nordic Invest Camp på The Plant i sidste weekend? Eller var du til stede, men fik ikke alle pointerne med? Der er ingen grund til at gå i panik. Vi har lavet en oversigt over de vigtigste takeaways fra dagen!

  • Del:

Af Sofie K. Jensen, Marketing Manager i Kameo  I  Publiceret 26.03.2019


I sidste uge deltog Kameo i Nordic Invest Camp. Nordic Invest Camp er en helt ny investerings-konference, der slog dørene op på The Plant i København i lørdags. Over 900 investeringslystne danskere fra hele landet var samlet en hel dag, for at lære mere om nye trends og metoder inden for investering.  Vi har samlet et par af de bedste takeaways fra dagen herunder:


Stigende interesse for investering

Danskernes interesse for at investere er stigende. Den lave bankrente betyder, at danskernes opsparing forvandles til en nedsparing, og at deres penge bliver mindre værd år for år. Derfor vælger flere og flere danskere at investere deres opsparinger for at undgå at lave renter og inflation langsomt æder deres opsparing op.


Bør man droppe pensionsopsparingen?

De fleste danskere får ikke nok ud af deres pensionsordning i dag. Lavere renter, ringere afkast og længere levetid betyder, at danskernes pensionsopsparing ikke vil kunne række hele deres alderdom. Derfor vil mange danskere ikke have råd til at gå på pension i fremtiden, siger erhvervsmand Asker Aamund i et længere interview på Nordic Invest Camp. Han mener, at man vil få en bedre forrentning, hvis man i stedet for at indbetale til sin pensionsordning, brugte pengene gennem sit hele sit arbejdsliv på at købe C25-aktier: ”Det bedste råd jeg har er stryg pensionsordningen og brug 10% af din løn på C25 aktier. Så har du råd til at gå på pension.”


Fokus på bæredygtige investeringer

En klar trend inden for investering er, at der kommer stigende fokus på bæredygtighed - det gælder både i social og klimamæssig forstand. Investorer vil gerne have, at de virksomheder, de investerer i, også gør en forskel, når det kommer til klima og bæredygtighed. Bæredygtighed er derfor på vej til at blive et vilkår, som virksomheder i højere grad skal leve op til.  

Med det forgangne års finansskandaler er både erhvervslivet og forbrugerne blevet mere opmærksomme på, at forbrugerne selv har en stemme. Folk gør ikke alene værdien af deres investering op i økonomisk gevinst - flere og flere ser også en værdi i, at virksomheden opfører sig ordentligt.


Crowdlending som alternativ investeringsform

Når man snakker om investeringer tænker folk ofte aktier, men investering i alternative investeringsformer som f.eks.  crowdlending lån, er langt mindre volatilt end eksempelvis aktiemarkedet. Traditionelle investorer som investerer efter udbytte, er nødt til at opveje fordele og ulemper (højt afkast og høj volatilitet) imod obligationer (lavt afkast, lav volatilitet). Med en diversificeret portefølje af bl.a. crowdlending lån, så har du potentiale for at opnå det bedste fra begge verdener.

Crowdlending som koncept, sammenlignet med traditionelle investeringsformer som f.eks. aktier, har typisk et relativt højt afkast og ofte en mindre risiko (det kommer selvfølgelig an på den enkelte låneplatform). Minimumsbeløbet for at investerer er typisk også væsentligt lavere, hvilket gør at alle kan være med.

Hos Kameo er minimums investeringsgrænsen på 500 kroner. Vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med at investere, så kan du læse mere her.