Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Sådan fik Jan 8% i rente på sin opsparing

Så här fikk Jan 8%

En rente på 8-11% fik Jan til at se nærmere på investering i crowdlending. Efter to år er han stadig godt tilfreds med afkastet*.

  • Del:

Originalt indlæg af Kameo Sverige | Publiceret første gang 14. marts 2019


”I gennemsnit har jeg fået 8-9 pct. i rente gennem to år nu. Det er meget fordelagtigt”, siger han.

Crowdlending betyder ganske enkelt at virksomheder låner penge af private og andre virksomheder i stedet for banken. Lånet formidles af en lånetjeneste der foretager risikovurderinger og administrerer alle overførsler. Hos Kameo kan man udlåne ned til 500 kr. til et projekt fordi lånene finansieres af et stort antal investorer i fællesskab.

Jan Jonsson har længe været aktiv på aktiemarkedet. Da han hørte om crowdlending og lånetjenesten Kameo, valgte han at investere en del af sin opsparing der i stedet for i aktier.

”Det relativt sikre afkast tiltrak meget. Jeg får gode oplysninger om hvor stor en risiko jeg tager som investor, og det føles mere stabilt end fx præferenceaktier”, fortæller han.


Al investering indebærer risiko – det har Jan Jonsson også erfaret

I et af mine lån stoppede låntageren med at betale renter. Derefter var Kameo meget hurtig med at kræve pengene tilbage. Jeg fik tilbage det jeg havde udlånt, plus renter. Det gik hurtigt og smertefrit, og jeg blev ikke ramt økonomisk.”

Jan ser lånene som et supplement til sin aktieportefølje. Indtil videre har han investeret i 21 projekter, hvilket har resulteret i en god risikospredning.

 Ud over den høje rente tiltrækkes Jan af muligheden for at støtte virksomheder der ønsker at vokse.

”Crowdlending indebærer at magten tages fra de store banker og gives til folket. Nu er det vi små investorer der beslutter hvilke virksomheder der kan låne.”


Nogle projekter er sjovere at investere i end andre

”Fx da jeg lånte ud til et genbrugsfirma. Det er også sjovt at se resultatet af et byggeprojekt som jeg har være med til at finansiere.”

For Jans vedkommende bliver det uden tvivl til flere udlån i fremtiden. De penge han indsætter på Kameo-kontoen, får lov at blive, så de kan geninvesteres i nye projekter.

”Når renten udbetales månedsvis, kan man geninvestere den løbende. Det kan give en rigtig fin renters rente-effekt,” konstaterer han.

Brill Ivarson er kreditanalytiker hos Kameo. Han påpeger at investeringer med en gennemsnitsrente på 9,8 % som hos Kameo, indebærer det altid en risiko.

”Derfor skal man tænke på at fordele sine investering over mange lån for at sprede risikoen, præcis som Jan allerede gør,” forklarer han.

Vil du i gang med at investere i lån til ejendomsudviklere og andre virksomheder? Opret en konto hos Kameo nu!


Opret konto


*Investering gennem Kameo indebærer altid en risiko og kan resultere i tab. Historisk afkast på platformen er ingen garanti for fremtidigt afkast. Du skal derfor være opmærksom på risikoen og foretage en grundig vurdering af ethvert lån og projekt før du investerer.