Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Kameo henter 50 millioner – Ilija Batljan indtræder som storaktionær

Ilija Batljan | Kameo

Kameo har gennemført en rettet emission og hentet tæt på 50 mio. kr., den svenske investor Ilija Batljans indtræder som en af virksomhedens største ejere. I samarbejde med Ilja og ABG Sundal Collier, er ambitionen at blive den ledende investeringsplatform for ejendomsprojekter i Skandinavien. 

 

  • Del:

Af Kameo


Vi kan nu med stolthed og glæde fortælle at vi gennemført en rettet emission og hentet tæt på 50 mio. kr. i ny kapital, og at den svenske investor Ilija Batljans tegner sig for den største del af beløbet. Ilija Batljan Invest AB står for cirka 30 millioner og indtræder som en af virksomhedens største ejere og får to pladser i bestyrelsen. I samarbejde med Ilja og ABG Sundal Collier, er ambitionen at blive den ledende investeringsplatform for ejendomsprojekter i Skandinavien. 


Ilija Batljan går in som storägare i  Kameo

På billedet: Sebastian Harung, Kameo, Jonas Ström, ABG Sundal Collier, og Ilija Batljan.


Demokratiserer investeringsverdenen
Kameo oplevede stor vækst i 2020, hvor der blev formidlet lån for knap 400 mio. kr. til skandinaviske ejendomsudviklere. I slutningen af året blev endnu en milepæl nået, da det samlede udlån rundede en mia. svenske kroner – målt i danske kroner rundende udlånet en mia. i april 2021. Gennemsnitligt set har investorerne fået et afkast på 9,2 pct. p.a.

– ”I 2021 er ambitionen, at Kameo skal formidle lån for mindst yderligere en mia.” siger Kameos grundlægger Sebastian Harung. ”Det er vigtigt for os at fortsætte arbejdet med at demokratisere ejendoms- og finansmarkedet, så vi kan åbne det for alle, som vil investere, og samtidig give ejendomsudviklere adgang til finansiering. Vi vil give alle, der ønsker det, mulighed for at investere i finansieringen af ejendomsprojekter, de tror på – noget, der tidligere var forbeholdt nogle få, store investorer. Ilija Batljan deler den vision og vi er utroligt glade for at have ham med på rejsen. Derudover vil hans kone, Sanja Batljan, og hans datter Mia Batljan være en del af Kameos bestyrelse.
– Vi vil etablere Kameo som den ledende investeringsplatforme i Skandinavien og jeg er overbevist om at dette kommer til at lykkedes, siger Sebastian Harung. Idag har vi 30 000 investorer og vi fortsætter med stærk vækst. Derudover har vi en forretningsidé, vi virkelig tror på. Via Kameo kan vi give små og store investorer en bedre deal end banken, hvor investorer selv kan vælge deres renteniveau ud fra, hvor stor risiko de vil tage. De, der har deres penge på en opsparingskonto i en større bank, får disse dage slet ingen renter, tvært imod. 


”Unik kombination”
ABG Sundal Collier har siden 2019 været den største aktionær i Kameo. Jonas Ström, administrerende direktør i ABG Sundal Collier, er glad for at få Ilija Batljan ind som ny partner:

– ”Ilija er en succesfuld og innovativ investor og virksomhedsleder. Han er god til at finde nye løsninger i en traditionel industri. Vi er glade for, at han, ligesom vi, kan se, hvor meget Kameo har at tilføre både ejendomsbranchen og de private investorer, og vi ser frem til at fortsætte Kameos rejse sammen.” siger Jonas Ström.

Jonas fortsætter:
- ”Gennem platformen kan vi tilbyde private investorer en unik mulighed for at investere på lige fod med institutionelle investorer i en ny aktivklasse.
Kameos grundlægger, Sebastian Harung, mener at kombinationen af de to storaktionærer er det perfekte grundlag for en fortsat stærk vækst.

– ”Ilija er en af Nordens dygtigste ejendomsinvestorer. Med dem ombord får vi meget stærke kompetencer inden for ejendomsbranchen og en meget visionær medejer.. Samtidig har vi ABG Sundal Collier, som er ledende inden for finansiering og investeringer. Sammen udgør de en helt unik kombination, og med emissionen på plads har vi det, der er nødvendigt for at vækste yderligere og gøre både finansiering og investering lettere for både investorer og ejendomsudviklere. 
Opret en gratis konto her