Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Fordele ved månedlig betaling

Investera smart

Mange Kameo-investorer sætter pris på at se pengene tikke ind på kontoen hver måned – det gør afkastet mere håndgribeligt, og faktisk er der flere fordele for dig som investor.

  • Del:

Af Kameo Danmark | Publiceret 18. februar 2020


Når du investerer i lån til ejendomsprojekter eller vækstvirksomheder via Kameo, modtager du renter hver måned lånet løber. Afhængigt af lånetypen kan du også modtage månedlige tilbagebetalinger.

Vi har tidligere interviewet en af vores svenske investorer, Mattias, der i høj grad ser de løbende renter som et synligt bevis på at investeringen vokser. ”Det jeg godt kan lide ved at investere gennem Kameo, er at der tikker penge ind på kontoen hver måned. Den ’pengemaskine’ som mange taler om, bliver derfor mere tydelig på Kameo end på børsen,” fortæller han.

Læs hele interviewet med Mattias


Udnyt renters rente

De månedlige rentebetalinger giver dig mulighed for hurtigt at geninvestere dit afkast og dermed få mest muligt ud af renters rente-effekten. Du kan med andre ord få pengene ud og arbejde videre for dig.

Læs mere: Tag ansvar for din opsparing

Renters rente-effekten er særligt interessant hvis du investerer på den lange bane. Det er nemlig særligt efter 7-10 år du for alvor mærker effekten. De sidste fire år har låneinvesteringer via Kameo givet et gennemsnitligt afkast på 9,5 %. Geninvesteres renterne løbende, betyder det at et investeret beløb kan fordobles på ca. 7 år. Investeres renterne ikke, vil det tage ca. 10 år at fordoble samme investering*.

Alt efter hvor meget du har investeret, kan det i starten tage lidt tid før afkastet er stort nok til at blive geninvesteret direkte i nye lån. Ønsker du at øge din investering løbende, er det dog oplagt at bruge renterne fra tidligere lån som en form for rabat på nye investeringer – med muligheden for at reservere låneandele, er det ganske simpelt at supplere renterne på kontoen med en ny indbetaling når der dukker interessante investeringsmuligheder op.

Læs mere: Sådan reserverer du låneandele

*Al investering indebærer risiko, og historiske resultater er ingen garanti for fremtidigt afkast. Derudover kan evt. afkast være underlagt skatter og afgifter der reducerer muligheden for at udnytte den fulde effekt af renters rente.


Reducer løbende risikoen

Investerer du annuitetslån, dvs. lån med løbende afdrag, er det ikke kun renter der tikker ind på kontoen hver måned. Her får du også en del af lånet tilbagebetalt hver måned. Det betyder at rentebetalingerne løbende bliver lavere fordi det udlånte beløb bliver mindre og mindre. Til gengæld bliver du løbende mindre udsat overfor den enkelte låntager, og din risiko reduceres derved automatisk.

Hvis du er i tvivl om et lån tilbagebetales helt eller delvist gennem løbende afdrag, kan du bruge fanen ”Betalingsplan” på lånesiden. For lån med løbende afdrag, vil der blive betalt af på hovedstolen hver måned. For lån uden afdrag vil tilbagebetalingen af hele beløbet ligge på lånets slutdato.

Se aktuelle investeringsmuligheder