Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Mød Mattias: 2½ år med investeringer via Kameo

Kameo-investor

Svenske Mattias har de seneste 2½ år investeret i lån til ejendomsprojekter via Kameo. Undervejs har han både skiftet strategi og prøvet kræfter med investeringer på tværs af valuta.

  • Del:

Original artikel af Kameo Sverige | Publiceret 16. oktober 2019


Mattias er 45 år og bosat i Stockholm. Han har siden foråret 2017 været aktiv som investor hos Kameo og har på nuværende tidspunkt investeret i 71 lån – primært i Sverige men også med både norske og danske projekter i porteføljen. Og han har planer om at investere i endnu flere lån i fremtiden.

Vi har talt med Mattias om hans erfaring med Kameo – hvordan han kom i gang, og ikke mindst hvordan hans kriterier til nye investeringsprojekter har udviklet sig siden dengang.


Hvordan kom du i gang med Kameo? 
- Jeg følte at jeg havde forsømt min opsparing – alle pengene stod på en opsparingskonto. Så begyndte jeg at investere på børsen, men jeg ønskede også at sprede risiciene og investere uden for børsen. På det tidspunkt havde jeg læst om en af jeres konkurrenter der lød interessant, men jeg mente at de havde for høj en minimumsinvestering. Så søgte jeg efter lignende alternativer og fandt Kameo.


Hvor længe har du investeret gennem Kameo? 
- Jeg investerede i mit første lån i foråret 2017, 29. marts for at være helt præcis. Det første lån jeg investerede i, var til Innovation Design AB. 


Hvordan udvælger du de lån du investerer i? 
- I starten investerede jeg en del i lån med lave renter, A-lån, men i dag ser jeg næsten kun på lån med en minimumsrente på 8-9 %. Jeg kigger også altid på sikkerhedspakken for de forskellige projekter og hvad det er for en virksomhed, og så læser jeg projektbeskrivelsen ordentligt igennem. 


Hvad gør du for at sprede din risiko når du investerer gennem Kameo?
- Jeg investerer altid i flere lån for at sprede risikoen, og det har fungeret meget godt indtil nu.

Læs mere om diversificering


Har du investeret i lån uden for Sverige? 
- Inden Kameo Norge blev tvunget til at sætte deres låneformidling på pause, havde jeg investeret i fire norske lån. Jeg har også investeret i fem danske lån, men jeg holder mig helst til svenske. Samlet set har jeg investeret i 71 lån via Kameo. I dag investerer jeg ikke længere i norske lån pga. de nye regler for investering i Norge.


Ser du på valutarisikoen når du investerer i en udenlandsk valuta?
- Nej, jeg tager ikke noget særligt stort hensyn til valutarisikoen. Lige nu hvor den svenske krone er så lav, er de penge jeg tidligere har investeret i Danmark, blevet mere værd. Men det kunne jo egentlig være gået begge veje.

Læs mere om investering på tværs af valuta


Har du investeret i et lån med betalingsvanskeligheder? 
- Jeg investerede i et par lån til virksomheden Vari AS hvor tilbagebetalingen blev forsinket. Der var dog aldrig større problemer fordi Kameo håndterede al kommunikation og information om dette meget godt, og alle penge jeg havde lånt ud – plus renter, blev tilbagebetalt.


Hvad får dig til at se Kameo som et godt supplement til børsen?
- Det handler først og fremmest om risikospredning, men det jeg også godt kan lide ved at investere gennem Kameo, er at der tikker penge ind på kontoen hver måned. Den ”pengemaskine” som mange taler om, bliver derfor mere tydelig på Kameo end på børsen.


Er der noget du mener Kameo kunne have gjort for at gøre det lettere for investorerne?
- Der er selvfølgelig nogle funktioner man savner. Jeg havde fx gerne set en tættere projektopdatering, så man kan følge med i hvordan projektet går. Ellers synes jeg at det er vældigt let at komme i gang med investering via Kameo.

Vil du investere i erhvervs- og ejendomslån via Kameo? Se aktuelle investeringsmuligheder.