Reservation af bud - sådan gør du!

Indbetaling af bud

Vi vil gerne give dig et overblik over hvordan vores budfunktion fungerer. Nedenfor finder du en guide til hvordan du bedst udnytter muligheden for at reservere bud på låneandele i vores projekter.

  • Del:

Af Kameo Danmark | Opdateret 19. november 2019


Når du vælger at finansiere dit bud på et lån med en ny indbetaling, er der nogle ting du bør være opmærksom på. Indbetalingen er til samme konto som når du overfører penge til din Kameo-konto. Betalingsreferencen er dog unik for hvert bud, og du skal derfor altid bruge den reference der oplyses på lånesiden når du har lagt dit bud. Hvis betalingsreferencen ikke matcher, kan det forsinke vores behandlingstid og i sidste ende betyde at dit bud ikke bliver betalt til tiden.


Reservationen udløber efter 3 bankdage

Bemærk at betalingsfristen (3 bankdage fra du har lagt dit bud) er den dato hvor vi senest skal have modtaget og behandlet indbetalingen. Vær særlig opmærksom på at internationale overførsler kan være 2-3 bankdage undervejs. Så snart vi har modtaget og behandlet en indbetaling til et bud, vil du se at beløbet ikke længere står som en betalingsforpligtelse men derimod som et reserveret beløb indtil låneandelene tildeles.


Skift betalingsform hvis du får penge på kontoen

Hvis du ved en fejl bruger din normale betalingsreference (Kameo-kontonr.), vil penge blive indsat på din Kameo-konto, men dit bud på lånet vil fortsat stå som en betalingsforpligtelse. Skulle dette ske, har du selv mulighed for at gå ind på lånesiden og redigere dit bud, så det finansieres med de midler der nu står på kontoen – ændringen skal dog ske inden betalingsfristen udløber. Hvis du ønsker at indbetale et beløb til din konto samtidig med at du betaler for et nyt bud, kan du bruge buddets betalingsreference til at overføre hele beløbet. Når du indbetaler for meget til et bud, vil det overskydende beløb nemlig automatisk overføres til din Kameo-konto.


Finansier et reserveret bud med en intern veksling på platformen

I øjeblikket er det ikke muligt at forbinde et nyt bud direkte med en veksling internt på platformen. Hvis du laver en veksling til samme valuta som lånet, vil det ikke automatisk dække hele eller dele af dine betalingsforspligtelser. Når vekslingen er gået igennem, har du dog selv muligt for at ændre finansieringen af dit bud, så det betales med de midler der nu står på kontoen (se ovenfor). Her gælder det naturligvis også at ændringen skal ske inden betalingsfristen udløber.


Ret eller slet dit bud hvis du fortryder

Helt ind til låneauktionen lukker, har du mulighed for at ændre eller fjerne dit bud. Hvis du ændrer beløbet på en bud der skal finansieres af en ny indbetaling, skal du være opmærksom på at betalingsfristen ikke ændres. I nogle tilfælde vil du blive bedt om at svare på om du allerede har sendt den nye indbetaling eller ej. Du skal kun svare ja hvis du har sendt en indbetaling med den korrekte betalingsreference for buddet. Se evt. videoen ovenfor.

Hvis du fortryder dit bud, bedes du slette buddet frem for blot at lade betalingsfristen løbe ud. Dette er af hensyn til andre investorer der dermed hurtigere for mulighed for at byde på de pågældende låneandele. Ved fuldtegnede lån, lukkes tegningsperioden først når alle indbetalinger er modtaget.


Lad os hjælpe dig godt i gang

Har du spørgsmål til dine bud eller indbetalinger, er du altid velkommen til at kontakte vores helpdesk på helpdesk@kameo.dk eller tlf. 42 36 94 74.