Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Hvordan investerer du... Egill?

Hvordan investerer du... Egill?

I denne udgave af "Hvordan investerer du" fortæller vores danske analytiker Egill om hvor heldigt det kan være netop ikke at investere og deler yderligere ud af sine erfaringer og tips til andre investorer. 

  • Del:

Af Kameo | Publiceret 29. januar 2021


Hej Egill, er du en god investor? 

- Svaret er nok forskelligt alt efter hvem jeg snakker med. Som investor er jeg ret konservativ. Min portefølje er godt balanceret (hedged). Det betyder at afkastet ikke er superhøjt, men det er derimod relativt stabilt.


Hvordan begyndte du at investere?

- Min første investering var faktisk ikke at investere. Det var i 2008 hvor økonomien var stærk verden over, især på Island hvor jeg er fra. Dengang var anbefalingen fra de fleste finansielle rådgivere at investere for du kunne næsten ikke tabe penge på investering. Jeg fik dog god rådgivning af min far som frarådede mig at investere på det tidspunkt – og heldigvis lyttede jeg! Ellers ville 100 % af min opsparing været blevet udslettet nogle måneder senere.


Hvordan vælger du dine investeringer? 

- Jeg forsøger at investere i aktier og obligationer hvor jeg nogenlunde forstår de grundlæggende faktorer som påvirker prisen. Jeg prøver især at undgå aktiver der stiger hurtigt uden at jeg kan se nogen grundlæggende faktorer der giver anledning til at prisen burde hæves.


Hvad er din værste investering?

- Som sagt er der fordele og ulemper ved at være konservativ i investering. Fordelen er nok at jeg ikke har haft store tab endnu. Man kan måske sige at min værste investering er ikke at have investeret i et par aktier som jeg havde stor tro på, men hvor jeg ikke stolede ikke nok på mig til at turde investere.


Hvad er din bedste investering?

- Jeg har ikke endnu tjent stort på en enkelt aktie eller et enkelt aktiv. Mine investeringer har givet et stabilt afkast, især igennem de seneste to år. Her er jeg begyndt at opbygge en portefølje hos Kameo, som supplement til aktier og obligationer, hvor jeg spreder risikoen over mange forskellige lån.


Hvad vil du gerne blive bedre til?

- At stole på mig selv når jeg har mulighed for at investere i noget som jeg forstår og tror på.


Hvad er dit bedste inversteringstip?

- Diversificering!


Bemærk at alle holdninger og anbefalinger der kommer til udtryk i dette interview, er personlige. Enhver investering er forbundet med risiko, og du bør altid lave din egen vurdering inden du investerer.