Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Hvordan investerer du… Linda?

Hvordan investerer du...Linda

Investeringsserien er tilbage! Det er tid for vores marketingprojektleder Linda at fortælle os om hvordan hun investerer. Linda fortæller blandt andet om hvordan det kan føles skræmmende med investeringer i starten, og hvordan hendes investeringsrejse begyndte. 

  • Del:

Oprindeligt indlæg af Kameo Sverige | Publiceret 19. Oktober 2020


Linda, er du en god investor?

Hej! Jeg er i hvert fald blevet bedre de seneste år. Jeg investerer månedligt på børsen og lægger også penge ind på en opsparingskonto med renter hver måned for at kunne købe mit første hjem i den nærmeste fremtid. Jeg ville dog have ønsket at jeg var begyndt at investere i aktiemarkedet tidligere.


Hvordan kom du i gang med at investere?

Jeg har altid tænkt at jeg ville investere i aktiemarkedet, men har altid følt at jeg ikke havde tilstrækkelig viden, og derfor turde jeg ikke. Det var først under mine studier på universitetet at jeg virkelig fik fat i det. Derefter mødte jeg en veninde som også var interesseret, men heller ikke var kommet i gang. Vi besluttede at begynde sammen og sluttede os til "Unga Aktiesparare". Jeg begyndte også at lytte til forskellige podcasts og meldte mig ind i forskellige Facebook-grupper. Derefter indså jeg at det faktisk ikke var så kompliceret at komme i gang.


Hvordan vælger du aktier?

Jeg investerer mest i indeksfonde. Jeg har et par aktier i min portefølje, men jeg har forsøgt at opbygge en portefølje som jeg ikke har brug for at overvåge dagligt, og som ikke gør mig stresset. Når jeg vælger aktier og fonde, prøver jeg altid at sprede risiciene på tværs af flere brancher og regioner og investere i ting jeg tror på på lang sigt. Efter at jeg begyndte at arbejde ved Kameo, har jeg også forstået, hvor let og vigtigt det er at sprede risiciene uden for aktiemarkedet.


Hvad er den værste investering du har lavet?

Jeg har endnu ikke foretaget en rigtig dårlig investering, men det kommer helt sikkert...


Hvad er den bedste investering du har lavet?

Den bedste aktie i min portefølje er sandsynligvis Avanza. Jeg tror ​​den er på ca. + 90%. Ellers tror jeg, at mit bedste "træk" var at fortsætte med at investere som sædvanligt under krisen på aktiemarkedet i begyndelsen af ​​marts.


Hvad er dit bedste investeringstip til andre?

  • Hvis du ikke er begyndt at investere endnu, men har lysten, er mit bedste tip at undersøge mere om investering - lyt til podcasts, tilmeld dig forskellige facebookgrupper og gør det ikke sværere end det skal være. I dag er det super nemt at investere automatisk månedligt og lade pengene arbejde selv.
  • Et andet tip er at omgive dig med mennesker der har samme investeringsinteresse som dig. For eksempel startede min ven og jeg en lidt mindre aktiegruppe for kvinder for at inspirere andre kvinder til at begynde at investere. Vi mødes en gang om måneden for at tale om alt hvad der har med investeringer at gøre - det har også holdt min egen motivation oppe.

Bemærk at alle holdninger og anbefalinger der kommer til udtryk i dette interview, er personlige. Enhver investering er forbundet med risiko, og du bør altid lave din egen vurdering inden du investerer.