Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Hvordan investerer du… Fredrik?

Hvordan investerer du...Fredrik?

Tiden er inde til at se hvordan vores Managing Director i Sverige investerer! Fredrik købte sin første aktie som 13-årig og har været en aktiv investor lige siden. Her fortæller han hvordan det hele startede – og hvordan hans strategi har udviklet sig i årenes løb.

  • Del:

Oprindeligt indlæg af Kameo Sverige | Publiceret 18. august 2020


Fredrik, er du en god investor?

Jeg har tidligere troet at jeg har været en god investor, men jeg er blevet mere ydmyg. Min investeringsstrategi har udviklet sig fra større indslag af stock picking til en mere risiko-balanceret portefølje hvor jeg forsøger at have en blanding af både aktier, fonde og renteprodukter. Jeg bygger en portefølje der passer til min livssituation, men som fortsat gør opsparing sjovt og interessant, og hvor min investering kan gøre en forskel.

Jeg sætter omkring 10-15 % af til højrisikoprodukter som mindre nichevirksomheder inden for sundhedssektoren, både unoterede og noterede. Ca. 15 % afsætter jeg til aktier i større og mere stabile selskaber. Omkring 25-35 % sættes af til renteprodukter hvor direkte udlån udgør en stor del, og resten til brede indeksfonde.


Hvordan begyndte du at investere?

Min far var medlem af Aktiespararna og fik deres månedlige magasin som jeg virkelig godt kunne lide. Magasinet og min fars konstante snak om at han fortrød at han ikke var begyndt at investere tidligere, gjorde at jeg begyndte at investere. Jeg købte min første aktie som 13-årig, 200 kr. i Föreningssparbanken A.


Hvordan vælger du dine investeringer?

Fokus for indeksfonde og vægtningen af forskellige regioner baserer jeg på min egen tolkning af hvordan jeg tror markedet kommer til at udvikle sig. Dette baserer jeg på analyser og artikler, først og fremmest fra The Economist og Financial Times, samt forskellige makrorapporter og analyser fra skribenter og investeringsprofiler jeg kan lide. Der findes mange interessante personer som man kan lære meget af!

Min renteportefølje forsøger jeg at opbygge ud fra en tydelig diversificeringsstrategi hvor jeg vil forstå hvad jeg investerer i. Af personlige årsager kan jeg også godt lide sundhedssektoren, og her har jeg en overvægt af produkter med potentialet til at forandre en behandling eller muliggøre at flere får behandling.


Hvad er din bedste handel?

Jeg tror ikke jeg har foretaget en eneste ”superhandel”. Min bedste handel er nok at jeg har opbygget en interesse for at spare op og investere, og at jeg synes det er sjovt.


Hvad er din værste handel?

Min dårligste handel er nok at jeg har ”glemt” min pensionsopsparing. Nogle enkle, hurtige valg ville have gjort underværker for min pensionsopsparing.


Hvad er dine bedste investeringstips?

Prøv at gøre investering interessant og sjovt, og sæt rimelige forventninger til dig selv. For mig er det meget sjovere at investere når jeg forstår hvad jeg investerer i.


Bemærk at alle holdninger og anbefalinger der kommer til udtryk i dette interview, er personlige. Enhver investering er forbundet med risiko, og du bør altid lave din egen vurdering inden du investerer.


Læs også hvordan vores analytiker Faraz investerer