Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Kameo – historien bag

Kameo - Historien bag

20.000 investorer, 29 ansatte og finansiering af over 300 lån i Skandinavien Vi er kommet langt på 6 år, men hvordan startede Kameo-rejsen egentlig? Vi har bedt Sebastian, CEO og co-founder, fortælle historien om hvordan Kameo blev til.

  • Del:

Oprindeligt indlæg af Kameo  Norge I  Publiceret xx.10.20 


Ud af “hamsterhjulet”

– Efter flere år med et trygt job i banken, brød jeg ud af ”hamsterhjulet” og ville starte mit eget. Jeg var slet og ret træt af at arbejde hårdt for at bankerne skulle tjene flere penge. EN morgen læste jeg om Funding Circle i The Economist og tænkte ”det vil jeg prøve i Norge”.

–  Jeg fik to venner med og startede det vi kaldte Nordic Funding. Begge mine venner havde godt betalte job ved siden af og ville ikke lægge meget tid i projektet, så jeg fortsatte videre alene.


De første investorer

 – Jeg vurderede hurtigt at jeg ikke kunne klare det på egen hånd. Over kaffe og napoleonskage præsenterede jeg ideen for Bjørn Braaten. Han syntes den var god og ville være med til at investere. Bjørn havde to betingelser; jeg skulle have en anden partner med, og jeg skulle have løn. Han ønskede ikke at arbejde med en udsultet iværksætter. 

– Helge Lunde som på dette tidspunkt var min chef, kunne også lide ideen, og han var fuldt bevidst om at jeg skrev Kameos forretningsplan i arbejdstiden. Helge kom dermed med som den anden investor. Cirklen blev sluttet da Svein Jacobsen også kom med, og jeg var ikke længere alene på rejsen. 

– Bjørn, Helge og Svein er fortsat med og er i dag medlemmer af bestyrelsen.


Turen går til nabolandet

– Videre på rejsen møder vi mange forskellige ”eksperter” og tager imod alle de input vi kan få. Vi brugte en masse tid på det juridiske og fandt hurtigt ud af at det blev vanskeligt at starte op i Norge. På det tidspunkt læste jeg en masse om den første svenske platform, Toborrow. Turen gik derfor videre til Sverige.

– For at følge iværksætterdrømmen over grænsen blev både familietid, økonomisk stabilitet og fritid sat til side. Jeg endte med at sælge den lejlighed jeg ejede i Oslo, for at kunne investere i Kameo-aktier og for at dække huslejen på min etværelses lejlighed i Stockholm.

– I Sverige fik jeg Urban Stärner med, tidligere grundlægger af Avanza som Bjørn også havde været med til at finansiere. Urban aftalte en frokost med Sven som også havde været med i opstarten af Avanza. Over en burger på Fridays kom han med forslaget om at kalde virksomheden Cameo – fra ordet cameo role som betyder baggrundsrolle. For at gøre det lidt mere nordisk ændrede jeg det til Kameo.


Fra 5 til 29 ansatte

– Et lille team blev ansat i Stockholm, og vi kørte i gang så snart vi fik tilladelsen fra de danske finanstilsyn. Vi var fem på et lille bitte kontorhotel. I dag er det kun Urban som fortsat er med. Startup, dårlig løn og en forsinket platform var ikke for alle.

– Meget er blevet nedprioriteret på vejen, men vi havde aldrig været hvor vi er i dag uden hårdt arbejde. Vi har snart formidlet lån for 1 milliard NOK (læs: 700 mio. DKK), vi har hentet næsten 100 mio. NOK (læs: 70 mio. DKK) i egenkapital fra over 50 aktionærer, vi er et stærkt team på 29 ansatte, og vi har fået ABG Sundal Collier med på ejersiden. Og ikke mindst har vi oplevet vor tids største pandemi uden at sige farvel til nogen i teamet.

– Samtidig har vi oplevet en vild vækst – man må bare knibe sig i armen, det gør jeg hver eneste dag!


Sebastian deler lidt af rejsen i videoen her: