Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Sådan opnår du succes som ejendomsudvikler

Sådan opnår du succes som ejendomsudvikler

Hvordan bliver man en succesrig ejendomsudvikler? Undgår fejl og er bedst forberedt? Vores Senior Advisor Søren fortæller i dette indlæg om udfordringer, tips og råd til at opnå succes med ejendomsprojekter. 

  • Del:

Hvilke ejendomsprojekter har du været med til at opføre?
Det mindste projekt jeg har deltaget i har været totalrenovering af lejlighed og det største har indtil videre været etablering af 80 lejligheder i en kontorejendom.


Hvad ser du som nogle af de største udfordringer ved ejendomsudvikling?
Usikkerheden i projektøkonomien, valg af entreprenører og sikkerhed for, at det planlagte formål lykkedes.


Hvad er dit bedste tips til planlægningen af sådanne projekter?
Det er meget klogt at kende sine begrænsninger og anvende rådgivere, hvis man er i tvivl om forhold, som kan få økonomiske konsekvenser for projektet.


Hvilke problemer kan opstå når man forsøger at søge finansiering?
Finansieringskilder ser projektudvikling som høj-risiko og ønsker ofte at nedbringe denne risiko mest muligt. Ofte kommer dette til udtryk ved øget krav til egenkapital, hvilke mange små og mellemstore udviklere, kan have svært ved at honorere.


Hvordan mener du at man bedst løser finansieringsproblemer?
Først og fremmest skal projektet været gennemarbejdet og alle sten skal vendes. Man skal erkende risiciene forlods og ikke vente med at konstatere disse til en potentiel långiver gør.


Hvad skal man tænke på når man vælger håndværkere og indgår aftaler?
Man skal sørge for at indgå nogle aftaler hvor ansvaret for projektet mange elementer er nøje defineret. Valg af entreprenør er også vigtigt og her skal man ikke altid vælge den billigste, men derimod den bedste aftale. Der er nemlig ofte forskel på de to ting.


Sidste vigtige råd til nye ejendomsudviklere?
Pengene tjener man bag skrivebordet i den forberedende fase. Gør man sig umage inden beslutningerne træffes er sandsynligheden for succes højere end i det modsatte tilfælde.