Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

De første to år i Danmark – sådan er det gået!

Kameo Danmark

Kameo Danmark er den nyeste gren af Kameos skandinaviske virksomhed, men der er allerede sket meget siden lanceringen i december 2018. Jesper M. Johansen, Managing Director, fortæller om to intense år – ikke mindst i år – og kommer med sit bud på hvad der venter i 2021.

  • Del:

Av Kameo  I  Publiceret 2020-12-17


Jesper M. Johansen Kameo

Jesper M. Johansen, vd Kameo Danmark


Hvordan har udviklingen i Kameo Danmark set ud det seneste år? Det virker til at flere virksomheder er begyndt at finansiere sine projekter via Kameos investorer?

Vi har i 2020 set en markant udvikling i kendskabet til Kameo og vores mission om at formidle lån mellem investorer og ejendomsudviklere. Særligt det sidste halve år har vi haft rigtig travlt, og alt tyder på det vil fortsætte ind i 2021.

I løbet af 2020 er vores danske crowd mere end fordoblet. Det er en god indikator for at vi har ramt det rigtige marked. Det fortæller at der er finansiering at hente for de virksomheder der kommer til os – men der er plads til endnu større vækst, og det er vi helt klar til!


Hvordan ser du markedet for crowdfunding i Danmark?

Danmark har generelt været lidt efter særligt Sverige når det kommer til udbredelsen af crowdfunding blandt ejendoms- og byggeprojekter. Flere platforme er kommet til, fx inden for sol og vind, og samtidigt har der været øget fokus fra politisk side og fra flere interesseorganisationer. 

Jeg tror både låntagere (virksomheder) og långivere (investorer) i højere grad har fået øjnene op for de muligheder crowdfunding og crowdlending tilbyder. Den danske markedsvolumen er stadig relativt begrænset, men jeg tror vi vil se en markant vækst for crowdfunding i de kommende år.


Hvad ser du som de vigtigste faktorer for udviklingen af crowdfunding i Danmark? 

Der er mange faktorer der spiller ind. Der vil altid være en vis barriere for en ny form for investering, men her kan et lavt mindstebeløb ned til 500 kr. være med til at åbne døren. Samtidig vil der altid være en sund skepsis hos investorerne overfor et nyt produkt som det kræver lidt tid at sætte sig ind i. Derfor er det vigtigt at de platforme der opererer i Danmark, er underlagt de samme regler og vilkår, så investorerne kan stole på og føle sig trygge ved den information de har til rådighed.

Udbredelse af kendskabet til Kameo og crowdlending generelt vokser, og låntagerne er ikke lige så afhængige af traditionelle finansieringskilder som tidligere. Det tager blot tid for budskabet at nå ud til alle. 


Hvad er næste skridt for Kameo? Hvordan tror du 2021 vil se ud for virksomheden?

Hos Kameo skal vi fortsætte med det momentum vi har i øjeblikket. Vi har skabt et rigtig stærkt fundament for 2021, og vi oplever at både investorer og virksomheder der mødes på vores platform, er meget tilfredse med kvaliteten og den service vi yder. Vi har stor tiltro til at 2021 bliver et rigtig flot år.


Hvad er i dine øjne den største forskel på de skandinaviske lande når det gælder crowdfunding?

Jeg tror vi danskere er en anelse mere skeptiske omkring investering, herunder alternative og nye typer, end man måske er i Sverige. Men vores oplevelse er at der sker rigtig meget i disse tider, og flere og flere danskere får øjnene op for investering generelt.