Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Investeringsgebyret skubbes – Q&A med Kameos CEO

Sebastian Harung

Kameo har valgt at ændre det investeringsgebyr der stod til at træde i kraft 1. december 2022. Derfor skubbes indførelsen af gebyret til slutningen af første kvartal 2023. Dette sker efter dialog med Kameos investorer om gebyrets udformning.

  • Del:

Sebastian Harung, Kameos grundlægger og CEO, forklarer baggrunden for beslutningen samt hvorfor det nye gebyr er nødvendigt for Kameo.


Hvorfor har Kameo valgt at indføre et investeringsgebyr?

Kameos har siden publiceringen af det første lån i 2016 frem til i dag kunnet tilbyde vores investorer en gratis platform. I løbet af de 6 år har Kameo været på en utrolig vækstrejse – vi er vokset fra 5 til 30 medarbejdere og formidler flere og større lån for hvert år der går. I år med en gennemsnitlig volumen på ca. 80 mio. DKK. pr. måned. 

For at kunne drive en bæredygtig virksomhed på lang sigt og fortsat kunne udvikle og forbedre investeringsplatformen, så vi tidligere på efteråret ind i et behov for at lægge gebyr på investering hos Kameo, i tråd med det vi allerede ser blandt mange af vores konkurrenter. 


Hvorfor ændres det gebyr der stod til at blive indført 1. december 2022?

De seneste måneder har vi fået en hel del spørgsmål og kommentarer til indførelsen af det nye gebyr på investering. Det har været tydeligt at vores investorer har oplevet frustration og forvirring omkring de praktiske aspekter af gebyret.
 
Vi har valgt at lytte til den feedback og se på hvordan gebyret kan udformes. Det betyder bl.a. at vi vil foretage en dybere skatteteknisk analyse for at forsikre at gebyret anses som fradragsberettiget af skattemyndighederne, så vores investorer har de bedst mulige forudsætninger i fremtiden.
 
Det er vigtigt for os at bevare en stærk og tillidsfuld relation til vores investorer, store som små. Derfor har Kameo valgt at ændre udformningen af gebyret, så vi kan sikre en holdbar løsning for vores investorer såvel som for vores virksomhed. 


Hvordan kommer det nye gebyr til at se ud?  

Gebyrets udformning og struktur ligger fortsat ikke fast, men det vil tage endelig form i løbet af de kommende måneder. Det vi kan sige allerede nu, er at gebyret kun vil gælde nye lån, og beløbet vil blive fradragsberettiget. Det kommer også til at fremgå tydeligt på lånesiden hvis en investering er pålagt gebyr.
 
Vi ønsker at fastholde en åben og transparant dialog, og vi kommer til at sørge for at alle investorer modtager ny information i god tid inden gebyret indføres.


Hvordan påvirker gebyret mine nuværende investeringer? 

Det nye gebyr påvirker ikke nuværende investeringer eller investeringer som foretages frem til gebyret indføres. Indtil den dato hvor det træder i kraft, kan du fortsat investere gebyrfrit på Kameos platform.