Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Hvordan beskattes renteindtægter gennem Kameo?

Hvordan beskattes renteindtægter gennem Kameo?

Flere investorer har stillet spørgsmålstegn til hvordan indberetning af Skat fungerer igennem platformen, vi fortæller nærmere her! 

  • Del:

Når du investerer i lån via Kameos platform modtager du månedlige renteudbetalinger til din Kameo-konto. Den renteindtægt du modtager, beskattes som almindelig kapitalindkomst. Renter frem til og med 27. november 2023 kan ses i rubrik 31 i din årsopgørelse for det relevante år. Skattesatsen afhænger af dine personlige fradrag, topskat m.m.
 
Efter overgangen til Kameo Investment Platform AB (fra og med 28. November 2023) skal renteindtægter indberettes som udenlandsk indkomst da den nye virksomhed er registreret i Sverige. I første omgang er du selv ansvarlig for at oplyse disse renteindtægter i rubrik 431 i årsopgørelsen, men SKAT oplyser at de arbejder på en løsning så renteindtægter via Kameo igen kan fortrykkes i årsopgørelsen. Dette er i øjeblikket ikke muligt for udenlandske virksomheder.


Hvis du investerer i norske og svenske lån med dansk personnummer:

Dit cpr-nummer styrer, hvor din renteindtægt bliver indberettet. Hvis du har et dansk cpr-nummer, indberetter Kameo så vidt muligt din renteindtægt til de danske skattemyndigheder. Bemærk dog at der i forbindelse med overgangen til Kameo Investment Platform AB i november 2023, kan være perioder hvor du selv er ansvarlig for at indberette din indtægt fra platformen. Hvis du er tvivl om hvad der skal indberettes, er du velkommen til at kontakte os på helpdesk@kameo.dk.


Hvis du investerer via din virksomhed:
Er det virksomheden selv der skal indberette renteindtægter, Kameo deler dog oplysningerne med Skat.