Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

“Vi bygger boliger sammen med Kameos långivere”

20190712_170457 (1)

Iværksætter-duoen Richard Domanski og Andrzej Jus har med hjælp fra Kameos långivere allerede bygget boliger til ti familier i den svenske by Enköping. Nu har de fuld gang i nye byggeplaner – endnu en gang sammen med Kameo.

  • Del:

Oprindelig artikel af Kameo Sverige I  Publiceret 23. september 2019


Richard og Andrzejs erfaring med det svenske ejendomsmarked strækker sig tilbage til 2007, men det var først i 2016 de bestemte sig for at starte en virksomhed sammen. Det blev startskuddet til Byggvestor.

To år senere, i 2018, søgte virksomheden finansiering via Kameo til opførslen af fem tofamilieshuse i Enköping – og det fik de. Projektet blev et af de mest populære på Kameos platform, og mere end 2100 investorer tilbød tilsammen virksomheden lånefinansiering på 21 mio. SEK.

Efter kun 11 måneder stod boligerne færdige, og hele lånet kunne tilbagebetales med renter. De to iværksættere endte dermed med at stå bag lån nr. 100 som blev tilbagebetalt via Kameo. Det kan man da kalde en succeshistorie!

Vi har sat Richard og Andrzej i stævne for at høre meget om det færdige projekt, fremtiden og ikke mindst deres oplevelse med Kameo.


Richard og Andrzej, Enköping

Fortæl om de ti boliger I opførte med finansiering fra Kameos långivere 

- Det var min (læs: Richards) kone der fandt grunden, og efter vi havde besøgt området, virkede det som det perfekte sted til den vision vi havde. Vi ville skabe et design som passer godt til Sverige. Vi ville forene inde med ude, så de familier som skulle flytte ind, kunne nyde den smukke natur.


Hvordan fik I kontakt til Kameo? 
- Vi googlede finansiering af ejendomme og fik Kameo og nogle af jeres konkurrenter frem. Den primære grund til at vi valgte jer, var at flere af jeres konkurrenter krævede personlig kaution. Det gjorde I ikke. For os passede det bedre at kunne give pant i ejendom da vi begyndte at bygge i eget regi.


Hvad synes I om crowdfunding som koncept? 
- Det vi godt kan lide ved crowdfunding, er at det går hurtigt og glat. Fra vi startede med at benytte Kameo i 2018, er hele processen gået som smurt, særligt takket være Kameos medarbejdere der har været rigtig hjælpsomme og professionelle.

Det der også tiltaler os ved crowdfunding, er at alle investorerne bygger husene sammen med os – det er jo deres penge vi har lånt, og deres tillid vi har fået. Det takker vi for. Alle långivere er med til at fremme boligbyggeriet og sikre at familier får et hjem, det bør de være stolte af.


Færdigopførte boliger, Enköping

Hvad anser I for at have været den største udfordring ved at bygge i eget regi?
- Den største udfordring var at vi i starten ikke havde noget kapital. Det vigtigste for ejendomsudviklere er at udvikle relationer – er man lydhør, åben og står på mål for det man siger, så kommer man langt. 


Hvordan ser I branchen hvis der skulle komme en finanskrise?
- Der er en risiko ved alt, og man skal ikke drage forhastede konklusioner i pressede situationer, men efterspørgslen på ejendomme vil sandsynligvis fortsætte med at stige pga. boligmanglen og den konstante befolkningstilvækst.


Kan I fortælle lidt om det nye projekt I planlægger at finansiere gennem Kameo?
- Vi har planer om at opføre 14 boliger i form af fire tofamiliehuse og to rækkehuslænger med hver tre boliger. I det nye projekt har vi tænkt miljøet med ind – hver bolig vil få solceller, så familierne kan imødekomme deres elforbrug og evt. sælge til E-on. Derudover bygger vi intelligente hjem som gør det muligt at styre boligens funktioner via en app på mobilen. Projektet vil blive delfinansieret af Kameos långivere. 

Læs mere om duoens nye ejendomsprojekt


Vil du også finansiere dit ejendomsprojekt med crowdfunding gennem Kameo? Læs mere om mulighederne eller udfyld vores kontaktformular.