Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Kameo satser på bæredygtige lån

Lån til grønne og bæredygtige projekter

Hvis vi skal nå FN’s verdensmål, må alle hjælpe til. Med lanceringen af grønne lån, vil vi hos Kameo gerne motivere bygherrer til at tænke bæredygtigt – og samtidig gøre det nemt for både private og professionelle at investere bæredygtigt.

  • Del:

Af Kameo | Publiceret 23. juni 2020 


Du har formentlig hørt om FN’s 17 verdensmål der bl.a. sigter mod at bremse klimaforandringer og mindske ulighed og uretfærdighed på globalt plan. Men vidste du at det ifølge FN's egne beregninger vil kræve investeringer på mellem 5.000 og 7.000 mia. dollars om året for at nå målene?

Derfor er det nødvendigt at hele samfundet arbejder i samme retning hvis vi skal nå helt i mål. Der er brug for bidrag fra både store og små. På den baggrund tror vi hos Kameo på at det vi gør nu, kan være med til at gøre en forskel. 

– Alle må tage del i omstillingen til et mere bæredygtigt samfund. Kameo er indtil videre en relativ lille spiller, men vi har store visioner og gode ideer til hvordan vi kan påvirke udviklingen, fortæller Kameos CEO og co-founder, Sebastian Harung, der fortsætter:

– Vi ved også at bæredygtighed er vigtigt for vores investorer. 7 ud af 10 foretrækker at investere i bæredygtige projekter. Der helt forståeligt noget attraktivt ved at kunne være med til at gøre verden til et bedre sted samtidig med at man får afkast af sin investering. 


Fokus på ejendomme

Som vores bidrag til den bæredygtige omstilling lancerer Kameo nu bæredygtige lån. Der er i første omgang tale om grønne lån til bæredygtigt nybyggeri og energirenovering af eksisterende ejendomme.

Kameo samarbejder med anerkendte organisationer om at skabe rammeværket for de lån der klassificeres som bæredygtige, og der vil blive lavet en helhedsvurdering af hver sag. For nybyggeri er kriterierne tilpasset hvert af Kameos markeder i Danmark, Norge og Sverige. For renoveringsprojekter gælder det bl.a. at de skal medføre en forbedring af energieffektiviteten på min. 30 % eller min. to energiklasser. 

– Bæredygtighed er komplekst, og historisk har det været svært at gennemskue om noget reelt er bæredygtigt eller bare greenwashing. Med vores rammer og retningslinjer kan vi sikre at de lån vi formidler som grønne også reelt er det, siger Sebastian Harung.


Flere typer af investeringer

Den grønne markering af lån er win-win for både investorer og låntagere. Bygherrer som ønsker at satse på grønne og bæredygtige løsninger, har lettere ved at hente finansiering og markedsføre sig på en ny måde. Samtidig bliver det lettere for investorerne at investere bæredygtigt og dermed bidrage til omstillingen.

I tillæg til ejendomslånene planlægger Kameo inden for den nærmeste fremtid at lancere flere låntyper der støtter op om bæredygtig udvikling – både miljømæssigt og socialt. Det gælder bl.a. særlige lån til virksomheder med kvinder i spidsen eller som på anden vis går forrest når det gælder ligestilling. Derudover undersøges muligheden for at udbyde grønne miniobligationer målrettet virksomheder der udvikler bæredygtige produkter og løsninger. 

– Der er en enorm interesse for denne type bæredygtig investering. Hongkong lancerede for nyligt en grøn obligation. Den var på 1 mia. dollars, men blev alligevel 400 % overtegnet. Hos Kameo kan vi bidrage til at bæredygtige investeringer også bliver tilgængelige for mindre investorer da man kan investere helt ned til 500 kr. pr. lån, siger Sebastian Harung.


Søger flere grønne projekter

Det første mærkede grønne lån forventes at være klar på Kameos platform i slutningen af sommeren, og herefter følger flere i løbet af efteråret på tværs af de tre skandinaviske markeder. Interessen er stor – både blandt låntagere og investorer, og lige nu søger vi endnu flere grønne projekter som har behov for finansiering.

– Vi har over 15.000 investorer, og mere end 90 % af dem er lige så interesserede i at investere – hvis ikke mere – end før Covid-19 brød ud, og bæredygtige projekter er de mest attraktive. Her er rigtig gode muligheder for udviklere som vil gøre en forskel. Forudsætningerne for at finansiere bæredygtige projekter har måske aldrig været bedre, lyder det fra Sebastian Harung. 


Har du behov for finansiering af et grønt eller bæredygtigt projekt, eller kender du nogen som har? Kontakt os på info@kameo.dk eller udfyld vores kontaktformular.