Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Tips til passiv indkomst

Passiv inkomst – Kameo

Er du interesseret i at skabe en løbende indkomst ved siden af ​​dit job, eller stoppe helt med at arbejde og leve af passiv indkomst? Læs vores tips til at komme i gang og om forskellige passive indkomstkilder.

  • Del:

Hvad er passiv indkomst?

Passiv indkomst er defineret som en indtægt der modtages på regelmæssig basis som kræver minimal eller ingen indsats at vedligeholde. Det betyder altså, at du tjener penge uden at arbejde for dem. En passiv indkomst kan for eksempel være en udlejningsejendom, royalties fra f.eks. en bog eller musik, porteføljeindkomst eller lignende. Passiv indkomst anses oftest som vigtig, da det er en af hovedelementerne i at blive økonomisk uafhængig. Passiv indkomst arbejder for dig, så du ikke behøver at arbejde for en løn.


Opret en gratis konto her


Kameo som passiv indkomst

Som investor hos Kameo kan du også opbygge en portefølje af passiv indkomst ud fra de renter og projekter du selv vælger. Vi giver dig derfor mulighed for at tjene penge på dit udlånte beløb, der kan starte helt ned fra 500 kroner, til en årlig rente mellem cirka 7 og 14%.

Herefter får du udbetalt rente hver måned, du derefter kan vælge at trække ud eller geninvestere i nye projekter. Udbetalingen er baseret på en procentsats af den samlede årsrente for det projekt du har valgt at investere i.


Hvordan kommer man i gang?

For at komme i gang kræves der en eller anden form for investering. Det kan både være en økonomisk investering, men også en investering af tid, til at kunne udvikle en service eller produkt, der på sigt kan generer udbetaling. Det kan virke ligegyldigt at investere et mindre beløb, men gennem flere små indskud kan du have mulighed for at genere en indtægt der vil stige med tiden. Ved at geninvestere dine renteindtægter, kan selv et lille beløb vokse og generere en passiv indkomst. 


Eksempler på passive indkomstkilder 


Tjen penge på ejendomme

Investering i fast ejendom er et voksende marked, der konstant udvikler og udvider sig. Du kan som privatperson investere i lån til udvalgte ejendomsprojekter via tjenester såsom vores, på den måde kan du generere indtægter baseret på det risiko- og renteniveau du vælger. Kameo udbetaler månedlig rente og kan derfor være med til at skabe en passiv indkomst for dig, der kan vokse i takt med at du geninvestere dit renteudbytte. 


Tjen penge på fonde

Størstedelen af ​​danskerne investerer allerede i fonde, for i fremtiden at kunne leve af den passive indkomst, vi kalder pension. Dette kan både være en form af den arbejdsmarkedspension du har, eller en individuel pensionsopsparing. Disse pensionsopsparinger skal være med til at sikre dig når du forlader arbejdsmarkedet og med en god fondsforvalter ender du forhåbentligt med et godt afkast, der på sigt vil fungere som din passive indkomst. 


Tjen penge på aktier

Alt imens investering i fonde oftest administreres af kapitalforvaltere, administrerer du oftest selv din investeringer i aktier. Dette indebærer en større risiko for dig som investor, men hvis du ved hvad du laver kan det også bidrage til en stabil indkomst.  Dette skyldes at aktier normalt stiger i værdi over tid, derfor, hvis du investerer på lang sigt og holder på dine aktiver under eventuelle nedture på markedet, vil dine penge vokse i sidste ende. Yderligere, hvis du vælger at geninvestere udbyttet fra dine investeringer, kan du såmænd øge dit afkast endnu mere. 


Tjen penge ved hjælp af løbende salg

Du kan løbende tjene penge ved at arbejde på produkter og tjenester, der nemt kan sælges uden større vedligeholdelse eller yderligere produktion såsom mediebiblioteker, e-bøger, optagede onlinekurser eller mobilapps. Efter at have lanceret et sådant produkt, vil løbende modtage en passiv indkomst, med potentiale til at udgive flere produkter for øget profit.


Bedst at begynde tidligt

I de fleste tilfælde er din passive indkomst baseret på eksponentiel vækst, hvoraf tidlig investering er det, der lettest fører til øget overskud. Jo før man kommer i gang, desto bedre er det. Alle der investerer kan udnytte renters rente til deres egen fordel. Det kræver blot, at man ikke falder for fristelsen til at trække sin gevinsten ud, men i stedet lader den stå i investeringen, så tidligere års gevinster også forrentes. På den måde kan du i længden ende med at fordoble din kapital, hvis du kommer hurtigt nok i gang.

*Historiske resultater ikke en garanti for fremtidigt afkast. Enhver investering er forbundet med risiko, og hele eller dele af det investerede beløb kan gå tabt.