Vores telefon er lukket mellem kl 15.00 den 22. december til og med kl 09.00 den 2. januar. Hvis det haster bedes i sende mail til helpdesk@kameo.dk. Glædelig jul og godt nytår!

Låntagere

Find svar på låntagernes ofte stillede spørgsmål

Hvem kan låne gennem Kameo, og hvornår kan et lån udbetales? Find svar på låntagernes ofte stillede spørgsmål her.

  • Del:

For at låne gennem Kameo skal en virksomhed som udgangspunkt:

  • Være registreret som aktie- (A/S) eller anpartsselskab (ApS) i Skandinavien
  • Have positiv egenkapital
  • Kunne fremvise opdateret finansiel information (ikke ældre end tre måneder)
  • Have indleveret mindst et årsregnskab
  • Opnå godkendt kreditvurdering fra UC, Risika eller tilsvarende

Kameo formidler ikke lån til privatpersoner eller enkeltmandsvirksomheder.

Der er flere muligheder når du ønsker at søge et lån via Kameo:

  • Ansøg via formularen her på hjemmesiden. Du kan vælge at blive kontaktet af en analytiker eller udfylde selve ansøgningsskemaet med det samme.
  • Kontakt os på kredit@kameo.dk eller ring ind på tlf. 42 36 94 74, så sætter vi dig i kontakt med en analytiker.

Inden du kontakter os, er det en god ide at have nogle grundlæggende oplysninger tilgængelige; det kan fx være projektplaner og budgetter, information om virksomheden og personerne bag, exit-strategi m.m. Jo tidligere vi får adgang til denne information, jo hurtigere kan vi behandle din sag.

Når du har ansøgt om et lån, og din virksomhed opfylder de grundlæggende krav, får du tilknyttet en ansvarlig analytiker der vurderer din ansøgning. Hvis din virksomhed ikke opfylder de grundlæggende krav, får du besked om dette inden for få dage.

Den ansvarlige analytiker vil typisk indkalde dig til et møde, evt. over telefon, og indhente supplerende oplysninger og dokumentation. Hvis projektet fortsat ligger inden for Kameos rammer, og omkostningerne i det indikative tilbud svarer til dine og din virksomheds forventninger, sendes sagen videre til vores kreditkomite.

Kameos samlede behandlingstid afhænger af hvor hurtigt din virksomhed kan sende os det nødvendige materiale. Hvis du har projektdokumenter m.m. klar fra start, går processen ofte hurtigt og smidigt.

Medlemmerne af Kames kreditkomite har erfaring inden for bl.a. byggeri, regnskab og jura. De vurderer din ansøgning på baggrund af det tilsendte materiale og analytikerens præsentation af projektet, sikkerhedspakken, m.v. Når din sag vurderes af kreditkomiteen, er der tre mulige udfald: 

Godkendt – dit lån er godkendt, og de endelige detaljer omkring lånevilkår og publicering på platformen kan fastsættes. Du vil efterfølgende modtage et endeligt tilbud til digital underskrift. 

Uafklaret – yderligere information er nødvendig, eller specifikke spørgsmål må besvares før kreditkomiteen kan tage endelig stilling til din låneansøgning.

Afvist – Kameo kan ikke tilbyde dig et lån i denne omgang.

Det er i sidste ende Kameos investorer der finansierer dit lån, men ud fra lånebeløb, risikoklasse og renteniveau, vil den ansvarlige analytiker kunne give dig en god indikation af om investor-crowden kan forventes at tegne hele beløbet, eller det er relevant at tilknytte en eller flere underwriters for at sikre det fulde beløb.

Garanteret fuldtegnet lån

Har du behov for et bestemt beløb på en bestemt dato, kan et garanteret fuldtegnet lån være en god løsning, særligt ved større lånebeløb. Stiftelsesomkostningerne ved denne lånetype er højere, men Kameos underwriters sikrer at lånet fuldtegnes ved tegningsperiodens afslutning, og du er dermed garanteret finansiering.

Ikke garanteret fuldtegnet lån

Lånet publiceres på Kameos platform hvor investorerne kan tegne de andele de ønsker. Tegningsperioden vil normalt være 1-2 uger, men det kan være nødvendigt at forlænge tegningsperioden for nogle lån for at opnår fuld finansiering. 

Kameo tager sig af den administrative proces, men det er vigtigt du som låntager står til rådighed når vi sender dig lånetilbuddet til underskrift og en platformstekst til godkendelse. Platformsteksten er en præsentation til potentielle investorer som vi sammensætter ud fra det materiale vi tidligere har fået af dig. Det er i sidste ende dit ansvar at alle oplysninger heri er korrekte og opdaterede.

I løbet af tegningsperioden kan investorerne på platformen købe eller reservere bud i lånet. Selvom lånet er 100 % fuldtegnet, er det ikke sikkert vi har modtaget alle indbetalinger, og det er normalt at tegningsprocenten kan svinge lidt i takt med at nogle reservationer forfalder og erstattes af andre. Vi giver dig naturligvis besked når vi er tæt på at have modtaget alle indbetalinger.

Imens vi behandler indbetalingerne, kan du være med til at sikre en hurtig udbetalingsproces ved at sørge for rettidig registrering af evt. pantsikkerhed. Har du spørgsmål til Tinglysning m.m., er du altid velkommen til at kontakte vores låneadministrator eller den ansvarlige analytiker.

Når lånet er udbetalt, skal du først og fremmest sørge for at betale månedlige renter og evt. afdrag til Kameo til tiden. Du modtager en oversigt over rentebetalinger sammen med din faktura, og du er naturligvis velkommen til at oprette en betalingsaftale, så alle betalinger kører automatisk. 

Den ansvarlige analytiker vil også række ud til dig med jævne mellemrum for at høre hvordan det går med projektet og følge op på evt. milepæle og covenants der indgår i lånevilkårene.

Er din virksomhed kommet hurtigere i mål med et projekt end ventet, har du mulighed for at tilbagebetale hele eller dele af lånet før tid. Hvis du ønsker at tilbagebetale det fulde beløb, er dette gebyrfrit efter 3 mdr. med et varsel på min. 5 bankdage. Som regel er det enklest at tilbagebetale lånet i forbindelse med en rentebetaling, men vi er naturligvis fleksible hvis du ønsker en anden betalingsdato. Delvis tilbagebetaling af lånet er pålagt et administrationsgebyr med mindre andet er angivet i lånetilbudet. Læs mere om vores gebyrer her.

Kameo slipper først sikkerhederne bag lånet når det er tilbagebetalt i sin helhed.