Slip for høje gebyrer på dine internationale investeringer

Undgå høje gebyrer

Når du investerer på tværs af flere valuta, kan bankernes vekselgebyrer hurtigt æde en stor del af afkastet. Det vil vi gerne hjælpe dig med at undgå – læs her hvordan!

  • Del:

Af Pia Sørensen | Publiceret 06.08.2019


En traditionel, international bankoverførsel kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Hvis du som dansker investerer i lån på tværs af Skandinavien, er der heldigvis flere billigere alternativer til valutaveksling og -overførsel.


Udnyt Kameos gebyrfri vekselfunktion

Det er i langt de fleste tilfælde gratis at overføre penge fra en dansk bankkonto til din Kameo-konto i danske kroner. Herefter har du mulighed for at benytte vekselfunktionen på platformen inden du flytter pengene videre ind i fx et svensk lån.

Du finder funktionen på siden Min konto – den ligger lige under din primære konto (oftest din DKK-konto). Bemærk at det i øjeblikket ikke er muligt at veksle til norske kroner og efterfølgende benytte beløbet til investering, jf. særlige norske vilkår.

Kameo opkræver i øjeblikket intet direkte gebyr for at veksle dine penge. Du skal dog være opmærksom på at det fortsat ikke er helt gratis at veksle idet der er mindre forskelle på købs- og salgspriser for valuta hos vores bank DNB. Find aktuelle dagskurser her.

En veksling via Kameo tager normalt 1-2 bankdage. Hvis du allerede har fundet et lån du gerne vil investere i, kan du reservere et bud på lånet mens du venter på vekslingen. Du vælger ganske enkelt at finansiere din investering med en ny indbetaling – når vekslingen så er gået igennem, kan du ændre betalingen til at komme fra din Kameo-konto.

Har du brug for hjælp til vekselfunktionen, eller er du i tvivl om hvordan du reserverer og betaler et bud med en veksling, er du altid velkommen til at kontakte Kameo på helpdesk@kameo.dk eller tlf. 42 36 94 74, så sidder vores team klar til at hjælpe.

Veksling - Min konto


Indbetal via internationale betalingstjenester

Der er flere internationale betalingstjenester der tilbyder at veksle dine penge til den reelle kurs, dvs. uden forskel på købs- og salgspriser. Blandt de mest populære er Revolut og TransferWise. Begge tilbyder gratis oprettelse og minimale gebyrer på mellem 0 og 0,5 % afhængigt af hvor stort et beløb det drejer sig om.

Kameo har ingen aftaler med hverken TransferWise, Revolut e.l., men flere af vores brugere benytter sig af disse tjenester, særligt til overførsel af SEK, og vi behandler som udgangspunkt overførsler herfra præcis som almindelige bankoverførsler. Dog er der nogle ting som du skal være opmærksom på hvis du benytter en betalingstjeneste til at overføre til Kameo.

For det første kan beløbet være sværere at spore til dig end ved en overførsel direkte fra din bank fordi det i nogle tilfælde er tjenesten der står som afsender. Derfor er det endnu vigtigere end normalt at huske betalingsreferencen, så vi ved hvilken Kameo-konto eller låne-investering pengene skal sættes ind på. Samtidig er det en god ide at tilføje helpdesk@kameo.dk som modtager af en automatisk kvittering, så vi får besked om at du har sendt en overførsel og lettere kan knytte pengene til dig.

For det andet kan der være stor forskel på overførselshastigheden. Nogle oplever at pengene overføres på få timer mens det kan tage flere dage for andre. Derfor anbefaler vi at du laver et par ”prøve-overførsler” inden du fx skal indbetale til en investering med en fastsat betalingsfrist.

Uanset hvilken valuta-løsning du foretrækker, sidder vores team altid klar til at hjælpe hvis du har spørgsmål til en overførsel, veksling eller investering.

Find aktuelle skandinaviske investeringsmuligheder her.